Ereğli Kadın Platformu tanışma kahvaltısında buluştular

Ereğli Kadın Platformu tanışma kahvaltısında buluştular

Ereğli Kadın Platformu tanışma kahvaltısında buluştular

Karadeniz Ereğli Kadın Platformu tanışma kahvaltısında kadınlarla bir araya geldi…

Platform tarafından yapılan yazılı açıklamada kahvaltı toplantısına ilişkin şu bilgiler verildi:

“Geçen haftalarda bir araya gelme sürecini anlatarak kurulduğunu ve kadın hakkında yerelde ve genelde çalışmalar yapacağını açıklayan kadın platformu BodoCafede kadınlarla bir araya gelerek tanışma kahvaltısını gerçekleştirdi.

Kadın platformu nedir sorusuyla başlayan tanışma kahvaltısı Türkiye’de kadın hareketlerini ve platformlarını örnekler vererek devam etti.

25 Kasım kadına yönelik şiddet nedir sorusunu cevaplayan kadınlar 25 kasım 2017 cumartesi günkü etkinlik duyurusunu yaparak Ereğli halkını davet  etti. Ve KDZ Ereğli Kadın Platformunun hazırlamış olduğu  “Kadına Şiddet Nedir, Maruz Kalındığında Ne Yapılmalıdır” konulu kitapçıkları dağıttı. .

Platform üyelerinin, ‘Kadınların tam olarak eşit haklarına kavuşarak yaşaması için önümüzde uzun ve sabır gerektiren bir mücadele var.

Şimdi şu anda kadınların hayatını kurtarmak için, yaşam hakkımız için yapabileceklerimizi ertelemeden, gelin omuz omuza haklarımızın mücadelesini vermek  için ilk adımı beraber atalım’ çağrısından sonra  platform üyesi avukat Mine Yılmaz’ın kadın platformunun yasal süreci hakkında bilgilendirmesi ile sona erdi.”

 

Platform açıklamasında ayrıca Ereğli Kadın Platformu ve 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü’ne ilişkin şu bilgilendirme yapıldı:

KADIN PLATFORMU NEDİR?

Kadın Platformu, kadınların bir araya gelerek oluşturduğu örgütlü harekete denir. Sadece kadınlara ait sorunlarla ilgilenmekle kalmayan, olaylara kadın gözüyle yaklaşan ve yeni çözümler üreten bir yerdir. Amaç belirlenir ve o yönde çalışmalar yapılır. Genel konularda çalışmalar yapıldığı gibi tek bir konu, amaç ekseninde de oluşturulabilir.

Kadın Platformu önce insan olma sonra kadın olma ortak paydasında diyaloğu geliştirecek ve sadece kadınların değil, insanlığın problemlerine ortak çözümler üretecek projeler geliştirir.

  Kadın Platformu bir gönüllüler organizasyonudur.

Kadın Platformu ortak akıl ortak payda ve diyalog arayışının adıdır.

 Toplumu bilinçlendirmek amacıyla kültürümüzün korunmasını geleneklerimizin yaşatılmasını teşvik eder.

Kadın Platformu insanlar arasında din, dil, ırk, mezhep, cinsiyet ayrımı gözetmeksizin insan haklarını korur ve insanlar arasında sevgi, saygı ve hoşgörü anlayışının oluşmasına ve kuvvetlenmesine yardımcı olur.

Toplumsal ve toplumlar arası birliği ve bütünlüğü hedef alan, insan haklarını ihlal eden hiçbir projeye katılmaz ve destek vermez

Ve kadın platformu maddi ihtiyaçlarını kendi imkanlarını kullanarak karşıladığı için maddi yardım kuruluşu değildir.

25 KASIM KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE MÜCADELE GÜNÜ NEDİR?

 25 Kasım, Dominik Cumhuriyetinde, Trujillo diktatörlüğüne karşı mücadele eden Patria, Minerva ve Maria Mirabel kardeşlerin sistem tarafından katledildiği tarihtir. Mirabel kız kardeşlerin, diktatörlüğün askerleri tarafından, tecavüz edildikten sonra vahşi bir şekilde katledildikleri, utanç gününün ve insanlık ayıbının yıl dönümüdür.

   1960 yılının 25 Kasımında, Dominik Cumhuriyetinin kuzey bölgesinde, bir uçurumun dibinde üç kadının cesedi bulunur. Bunlar Mirabel kardeşlerdir.

   Ertesi sabah gazetelerde bu ölümlerin bir kaza sonucu meydana geldiğini anlatan bir haber çıkar. Ama gerçek göründüğü gibi değildir...

Mirabel kardeşler, ülkelerinde siyasal özgürlük için kararlılıkla mücadele ederek  Latin Amerikadaki diktatör Trujilloya meydan okur .Bu yüzden diktatörlük tarafından zulme uğrayarak pek çok kez hapsedilir ve en son olarak da 25 Kasım 1960 yılında arabalarından zorla indirilerek tecavüz ve işkenceyle katledilirler... Sonrasında, bu katliam kayıtlara araba kazası olarak geçer.

Mirabel kız kardeşlerden birinin kod adının Kelebek olmasından da esinlenerek; o günden sonra bu üç kız kardeş, gerek Dominikte gerek dünya da Kelebekler adıyla efsaneleştirilerek anılmaya başlarlar.

Önce 1981de Dominikte toplanan Latin Amerika Kadın kurultayında; 25 Kasım , Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Ve Uluslararası Dayanışma Günü  olarak kabul edilir. Daha sonra 1985 yılında, BM tarafından 25 Kasım, kadına yönelik şiddetin yok edilmesi için uluslararası mücadele günü ilan edilir.1981 den bu yana dünyanın dört bir köşesinden kadınlar, efsaneleşen bu üç kelebek anılır ve günümüzün sorunu olan kadına çocuğa şiddete ses çıkarılır.

 

Güncelleme Tarihi: 20 Kasım 2017, 13:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER