“Ereğli'nin çocuğu gidiyor gurbette çalışıyor...

Kaymakam Çorumluoğlu önemli açıklamalarda bulundu...

“Ereğli'nin çocuğu gidiyor gurbette çalışıyor...

Karadeniz Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu: “Ereğli'nin çocuğu gidiyor gurbette çalışıyor. Biz istiyoruz ki o usta gelsin memleketi Ereğli'de çalışsın. Tersane konusunda bir çaba içerisindeyiz. Burada destek olan siyasi parti başkanlarımıza, milletvekillerimize ve valimize teşekkür ediyorum. Tersanelerde ışık görüntü biz gereken desteği vereceğiz” dedi.

Karadeniz Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, tersaneler bölgesinde çalışan sayısının bine yükseldiğini bundan sonraki süreçte bu sayının artış göstereceğini umduğunu söyledi.

Çorumluoğlu, ilçede bulunan 2 tersanenin tapularını aldığına değinerek, şu ifadelere yer verdi: "4 Tane tersanemiz var faaliyette olan. Bu 4 tersaneden 2 tanesinin tapusu Milli Emlak adına çıktı. Ustaoğlu ile Ereğli Gemi Tersanesinin tapuları çıktı. Şuanda kendilerine irtifak hakkı olarak tahsis edilecek. Bu irtifak hakkı aynen tapu gibi bankaya ipotek verilebiliyor. Bir iş aldıklarında bu irtifak hakkını bankaya ipotek olarak verip teminat alabilecekler.

"İŞLER AÇILMAYA BAŞLADI"

İşler açılmaya başladı. Dünya konjekteründe açılmaya başlandı. Bu arkadaşlarımız da istihdamı arttırmaya başladılar şuan sayı 800 ile bin kişi arasında. Daha önceki 7 bin rakamının altındayız şuan ama biz tersanelerin önünü açacağız ki iş yapsınlar para kazansınlar. Her gün kapıya 10 kişi geliyor, 'iş arıyoruz' diye.

"GELSİN MEMLEKETİNDE ÇALIŞSIN"

Ereğli'nin çocuğu gidiyor gurbette çalışıyor. Biz istiyoruz ki o usta gelsin memleketi Ereğli'de çalışsın. Tersane konusunda bir çaba içerisindeyiz. Burada destek olan siyasi parti başkanlarımıza, milletvekillerimize ve valimize teşekkür ediyorum. Tersanelerde ışık görüntü biz gereken desteği vereceğiz.

BOZHANE LİMANINA YENİ FORMÜL

Biz merkezdeki limanın taşınması için de tersaneciler ile görüşme içerisindeyiz. Bozhane Limanı'nın ben tırların gireceği bir liman olmasını istemiyorum. Güvenliğimiz açısından ve Ereğli'deki güzellikler adına bize yakışmıyor. Bunu değiştirmek için çaba sarf ediyoruz."

Gündem

Güncelleme Tarihi: 20 Ocak 2020, 20:25
YORUM EKLE
YORUMLAR
Muzaffer Özdemir
Muzaffer Özdemir - 4 yıl Önce

Sayın Kaymakamım Tersanelerde Taseronlar çalışanın hakkını yiyor memlekette adalet yok

Zihniyet değişmiyor.
Zihniyet değişmiyor. - 4 yıl Önce

Bu zihniyet devam ettikce aynen devam eder.

Hasan güner
Hasan güner - 4 yıl Önce

Ya bu ışığı biz vatandaşlar niye görmüyoruz?

Muammer darçın
Muammer darçın - 4 yıl Önce

Allah razi olsun sayin kaymakamim suzin gibi degerli insanlara ihtiyacimiz var

SIRADAKİ HABER