Ereğli Protokolü Bayramlaştı

Ereğli Protokolü Bayramlaştı

Ereğli Protokolü Bayramlaştı

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde  Kurban Bayramı nedeniyle bayramlaşma programı düzenlendi. Bayramlaşma programı,   Kurban Bayramının ilk günü   Kaymakamlık, Belediye,  bazı Sivil  Toplum Kuruluşları ve vatandaşların katılımıyla  bayramlaşma programı gerçekleştirildi. 

 MADENOĞLU, “PAYLAŞABİLMEK SADECE BİZİM DİNİMİZDE VAR..”

Karadeniz Ereğli Kaymakamı Nazım  Madenoğlu bayramlaşma programında yaptığı konuşmada,  bayramların insanların birbirine yaklaştığı, kırgınlıkların ve dargınlıkların ortadan kaktığı ve birlik ve beraberliğin doruk noktasına çıktığı önemli günler olduğuna vurguladı. Madenoğlu konuşmasında  ayrıca şu görüşlere yer verdi;  “İşte bugün idrak etmekte olduğumuz ve dört gün boyunca sevinç ve neşe ile kutlayacağımız Kurban Bayramı da bugünlerden birisi. Bugünlerde insanlar arasında eğer kırgınlıklar, dargınlıklar varsa onlar ortadan kalkacaktır. Bizden insan olarak ve Müslüman olarak beklenen budur. Benim burada bulunan ve bulunmayan vatandaşlarımızın bu günleri bir vesile telaki edip kırgınlıkları ve dargınlıkları ortadan kaldıracaklarına olan inancım tamdır. Ayrıca; varlığını olmayanla paylaşabilmek kültürü ve anlayışı sadece bizim dinimizde vardır. O nedenle  Arakan’daki olaylardan bahsetti.  

Madenoğlu, dünyanın birçok bölgesinde özellikle de İslam coğrafyalarında Müslüman kanı akıtıldığını ve bu durumun bayramların buruk bir şekilde kutlanmasına neden olduğunu belirterek,  “Suriye’de, Irak’ta, Afganistan’da ve son günlerde Myanmar ya da Arakan bölgesinde gerçekten üç bin civarında Müslüman şehit edilmiştir. Onların Kurban kesip akıtacakları kurbanlık kanı yerine maalesef kendi kanları akmaktadır. Oralarda bayram bir ölüm, bir işkence, bir zulüm halini almıştır.”

ÇATUROĞLU:  “BURUK BAYRAM YAŞIYORUZ…”

AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu da konuşmasında Myanmar ve Arakan ile İslam coğrafyalarında Müslümanların yaşadığı sıkıntılar yüzünden bayram sevincinin buruk yaşandığını söyledi ve Kurban Bayramı’nın tüm İslam Alemi için hayırlara vesile olmasını diledi.

Karadeniz Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu’nun ev sahipliği yaptığı bayramlaşma programına,  AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutan Vekili Deniz Albay Özgür Kirdirli, Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Kdz.Ereğli Cumhuriyet Başsavcı Vekili Murat Kaya, önceki dönem Zonguldak Milletvekilleri Fazlı Erdoğan ve Prof. Dr. Ercan Candan, BEÜ Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Azar, Ormanlı Belediye Başkanı Bayram Başol, İlçe Emniyet Müdürü Fahri Küçük, İlçe Müftüsü Recai Albayrak, AK Parti Karadeniz Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, siyasi parti temsilcileri,  resmi ve sivil kurum temsilcilerinin yanı sıra vatandaşlar katıldı

Güncelleme Tarihi: 01 Eylül 2017, 15:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER