'EREĞLİ ZONGULDAK YOLU TARİH OLACAK!'

“EREĞLİ ZONGULDAK YOLU TARİH OLACAK!”

'EREĞLİ ZONGULDAK YOLU TARİH OLACAK!'

AK Parti Karadeniz Ereğli İlçe Başkanı Mehmet Fatih Çakır, “Özel sektör yatırımlarında komşularımız Bartın ve Düzce’nin bizden avantajlı olmasının zorluğunu yaşıyoruz. Bu zorluğu defaatle milletvekillerimiz aracılığıyla bakanlarımızın önüne koyduk. İnşallah 2018 yılında yeniden bir değerlendirme istiyoruz” dedi.

Çakır, beraberinde Ormanlı Belediye Başkanı Bayram Başol, Bazı İl Genel ve Belediye Meclisi üyeleri ve parti yöneticileriyle Muhtarlar Derneği Karadeniz Ereğli Şube Başkanlığı’na ziyarette bulundu. Ziyarette köy ve mahallelerin sorunları konusunda istişarelerde bulundu.

Muhtarlar Derneği Şube Başkanı Şükrü Kılıç, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Bugünkü toplantının amacı, Fatih Başkanla istişareler nedeniyle iki ayda bir, ayda bir il genel meclisi üyelerimizle, mahalle ve köy muhtarlarımızla bir araya gelmektir. Kendilerine sizin adınıza hoşgeldiniz diyorum. Ereğli muhtarlar derneği Ereğli için, vatandaşa hizmet için 125 üyesiyle elini taşın altına koymak suretiyle hizmet vermektedir. Çanakkale’de İstiklal Marşı Şairimiz ne diyor, ‘Bastığın yerleri toprak deyip geçme tanı’ diyor. Ne demek istiyor. Bir avuç toprağı sık diyor, Doğusu batısı, güneyi kuzeyi, kıvırcığı, lazı, kürdü, alevinin kanı akar diyor. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, hep birlikte Karadeniz Ereğli olacağız” dedi.

ÇAKIR: “EREĞLİ ZONGULDAK YOLU TARİH OLACAK!”

AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Mehmet Fatih Çakır da konuşmasında ilçede merkezi hükümet tarafından yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi verirken, Ereğli-Zonguldak ve Ereğli-Devrek yollarının kısa sürede tamamlanacağını söyledi.

Çakır, “Bundan sonraki süreçte yol arkadaşlarımız olan muhtarlarla birlikte Ereğli’nin köylerinin, mahallelerinin, beldelerinin sorunlarını periyodik şekilde, ayda bir, iki ayda bir değerlendireceğiz. Biz bir iki ay içinde Ereğli’nin önündeki sorunları, hedeflerini, projeleri, bilgileri sizinle paylaşacağız, ondan sonra sizin ileteceklerinizi hep birlikte değerlendireceğiz” diye konuştu.

Ereğli Zonguldak yolu hakkında bilgi veren Çakır, “Zaman zaman farklı görüşler dile getirilse de, köprülü kavşağı da yapmamızla birlikte önümüzdeki yıl önümüzdeki yıl Ereğli Zonguldak yolu tarih olacak. Ereğli Zonguldak’a daha yakın olacak. Şu an soğanlı rampasındayız, bir taraftan Bayat, bir taraftan Üçköy’ün hemzemin geçitlerini açacağız” dedi. Çakır, bir soru üzerine Cemaller Köyü’nün girişi için yapılması talep edilen yan yolda da her iki tarafı tatmin edecek bir orta yol bulacaklarını söyledi.

Çakır, Ereğli-Devrek yolunda yılların sorununun çözüleceğini ifade etti. Çakır, “Bu yol sadece Armutlucuma tarafının Ereğli’ye daha yakın olmasını değil, İstanbul yönüne yeni bir hat açıyoruz. Devrek’ten gelen, Ereğli’ye otuz otuzbeş dakikada ulaşacak” ifadelerini kullandı.

Çakır, ilçede devam eden eğitim çalışmaları hakkında da bilgi verirken de, “İnşallah 2018-19 eğitim öğretim yılında tekli eğitime geçeceğiz” dedi.

ÜNİVERSİTE KAMPÜSÜNDE SON DURUM

Ereğli’de Üniversite Kampüsü kurulması konusundaki gelişmeleri de değerlendiren Çakır, “Üniversite projesi 2018 yılında  kalkınma bakanlığından bütçe ayrılması sözünü aldık ama bırakmayacağız, takipçisi olacağız. Bırakmayacağız. Bu konular önemli. Ereğli’nin üniversite anlamında hak ettiği yere ulaşmasını istiyoruz.” diye konuştu.

POSTANE MERKEZE ALINACAK…

Çakır şöyle devam etti:
“Postaneyi merkeze alıyoruz. Vatandaşın daha kolay ulaşabileceği, çarşı esnafımıza çarşıya kattığı yoğunluktan dolayı katkı verecek olan bir inşaatın ihalesini yaptık, inşaat başladı. İnşallah Temmuz-Ağustos aylarında vatandaşın hizmetine sunacağız.

Çakır, Halk Sağlığı, İl Sağlık Müdürlüğü ve Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü ayrı uygulamasını sona erdirdiklerini ve hepsinin İl Sağlık Müdürlüğü’nden bağlandığını ifade etti. AK Parti İlçe Başkanı, Akçakoca’ya yapılacak olan bir havaalanının Ereğli’ye büyük katkı sağlayacağını belirtti.

“TEŞVİKTE YENİDEN DEĞERLENDİRME İSTİYORUZ”

AK Parti İlçe Başkanı Çakır istihdama yönelik yapılması gerekenleri değerlendirirken şunları söyledi:

“Zonguldak kamu yatırımları noktasında istihdama çok fazla çözüm bulamadığımız, ayrıca özel sektör yatırımları da komşularımız Bartın ve Düzce’nin bizden avantajlı olmasının zorluğunu yaşıyoruz. Bu zorluğu defaatle milletvekillerimiz aracılığıyla bakanlarımızın önüne koyduk. İnşallah 2018 yılında yeniden bir değerlendirme istiyoruz. Zonguldak’ımız az çok göç verme durumunda. Bunu durdurmamız lazım. Tekrar göç alan bir şehir olmak için yapılması gerekenleri yapmak zorundayız.”

Çakır, İl Genel Meclisi üyeleri vasıtasıyla köylerdeki altyapı sorunlarının büyük oranda çözüldüğünü, bazı taleplerle ilgili de önümüzdeki günlerde çözüm arayışına gireceklerini kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 15 Aralık 2017, 15:46
YORUM EKLE
YORUMLAR
Nizamettin halıcıoglu
Nizamettin halıcıoglu - 6 yıl Önce

Sayın başkan ve değerli muhtarlar in buluşması yapılabilecek güzel hizmetler ve Ereğli[xt]nin hakettiği yatırım ve hizmetleri almasına katki sagliyacaktir.ayri ayrı düşünebiliriz fakat birlikte yaşamak zorundayiz .konuşarak tartışarak güzel fikir ve uygulamaların ortaya çıkacağına inaniyoruz
Sayın Çakır in söylediklerine katılıyorum.eregli hizmet konusunda çevre ilçelere göre daha az pay almaktadır.sayin velilerimizin de bu tür birliktelikleri gerçekleştirip bolgemiz ve civarimizdaki olup bitenleri bölgemize yarayışlı hizmete dönüştür.enin gayretinde olmalılar.akcakoca yapılacak havalanı elbeteki yakın olmamiz hasebiyle caycumadan daha çok rağbet görecektir.egitimde tekli ogretime geçilmesi okul derslik sayısınin artırılması yararimizadir.istihdam sagliyacak işsizliği onleyecekcaba ve hayretlere esnafımızın sorunlarının çözulmesi temenimizdir.bu konuda üstümüze düşen destek ve yardım.a her zaman hazırız.nizamettin halicioglu BBP 2.başkani

SIRADAKİ HABER