Ereğli'de 11 fırına uyarı

Ereğli'de 11 fırına uyarı

Ereğli'de 11 fırına uyarı

Halk sağlığını korumak için denetimlerini aralıksız sürdüren Karadeniz Ereğli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Ramazan ayı nedeniyle ekmek fırınlarının imalathaneleri ve satış yerlerine yönelik denetimlerine devam ediyor.

Ekipler, fırınlar, imalathaneler ve satış noktalarında hijyen, ekmek gramajı ve evrakları denetimi yapıyor.

Halk sağlığı bizim için önemli

Vatandaşın sağlığının korunması amacıyla gıda üretimi yapan işletmelerin sağlığa uygunluk koşullarına özen göstermeleri gerektiğini belirten Zabıta Müdürü Alptekin Dursun, görev ve sorumluluk anlayışıyla çalışmaların sürdüğünü ifade etti. Dursun, yaptıkları denetimlerle gıda üretimi yapan fırınların hijyen koşullarına uygun şartlarda üretim yapmalarını sağladıklarını hatırlattı.

11 fırına uyarıda bulunuldu         

Dursun, “Zabıta ekiplerimiz yaptıkları denetimlerde, temizlik kurallarına uyulup uyulmadığını, çıkan ekmeklerin gramajlarının doğru olup olmadığına bakarken, genel temizlik ve evrak kontrolünü titizlikle yapıyor. Gıda üretim yasasına aykırı üretim ve genel hijyen temizliğine özen göstermeyen 11 işletmeye gerekli uyarılar yapılarak ek süre verildi.

Amacımız ceza yazmak değil

Bir sonraki denetimde daha önceki uyarıya uyulmamışsa cezai işlemi uyguluyoruz. Amacımız esnafımıza ceza yazmak ve herhangi bir işletmeyi kapatmak değil, vatandaşın sağlıklı gıdalarla beslenmesini sağlamaktır. Çalışanlardan isteğimiz, kendi ailelerindeki sofralarında bir gıdayı nasıl görmek istiyorlarsa vatandaşa da onu üretip satmalarıdır. Bizim için halkın sağlığı her şeyden önemlidir” dedi.

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2017, 13:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER