Ereğli'de Adli Yıl Açılış Töreni Gerçekleştirildi

Ereğli'de Adli Yıl Açılış Töreni Gerçekleştirildi

Ereğli'de Adli Yıl Açılış Töreni Gerçekleştirildi

Zonguldakın Ereğli ilçesinde adli yılı açılışı nedeniyle tören düzenlendi.
Atatürk anıtı önünde saat 12.30da düzenlenen tören Zonguldak Barosu Ereğli Temsilciliği çelenginin anıta sunulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunması ile başladı.
Törende avukatlar adına konuşan Zonguldak Barosu Ereğli Temsilcisi ve Kdz. Ereğli hukukçular Derneği Başkanı Av. Tayyar Kartal 15 Temmuz darbe girişimine değinerek, bu gün ve zamanında her türlü gücü ele geçirmeyi adalete tercih edenlerin Türk milletinin adaleti önünde yok oluşlarını ibretle izliyoruz. Toplumdaki adalet duygusunun yeniden hakim kılınmasının bir an önce önünün açılması gerektiğine vurgu yapan Kartal sözlerini şu şekilde sürdürdü; Araştırmalar gösteriyor ki; bir ülkede hukukun üstünlüğü güçlendikçe, mahkemeler etkin çalışmaya başladıkça, insanların birbirine duyduğu güven de artıyor. O halde sonuç açık: hukukun üstünlüğünü sağlamlaştıran adımlar atıldıkça, insanlarımızın birbirlerine duyduğu güven de artmaya başlayacak ve bu, toplumsal barışa uzanan yolu da sağlamlaştıracaktır. Bilindiği üzere, yargı erkinin işleyiş şekli, anayasa Mahkemesi, yüksek mahkeme içtihatları, HSK ve Türkiye Barolar Birliğinin kararları ve idari işlemleri ile belirlenmektedir. Yargının işleyiş rotası ise mahkeme kararları yanında genellikle Yargı reform strateji belgeleri ile çizilmektedir. En son 2015 yılında açıklanan ve uygulamaya konulan yargı reformu stratejisinin amaçları; yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığını güçlendirmek, yargının hesap verebilirliğini ve saydamlığını artırmak, ceza ve hukuk sistemini, alternatif uyuşmazlık çözüm yöntemlerini geliştirmek ve uygulamada etkinliğini artırmak, adalet alanında uluslararası işbirliğini geliştirmek ve AB katılım sürecinin etkinliğini artırmak, hukuk eğitimi ile meslek öncesi ve meslek içi eğitimini, kadınlar, çocuklar ve engelliler gibi dezavantajlı gruplara yönelik uygulamaları geliştirmek, adalete erişimi, ceza infaz sistemini geliştirmek, yargısal uygulamalardan kaynaklanan insan hakları ihlallerini önlemek ve insan hakları standartlarını güçlendirmek olarak tespit edilmiştir. Hukuk sistemi içerisinde biz avukatların konumunun, taşıdığımız önemin farkındayız. Hukuk sistemimizi iyileştirirken, mesleğimizin de kalitesinin yükseltilmesi gerekiyor. Her şeyden önce; hukukumuza ve onun içerisinde savunmayı temsil eden mesleğimize geniş bir açıdan bakmamız gerekiyor. Geçmişi, bu günü ve geleceği incelemek, tahlil etmek gerekiyor. Hukuku ve avukatlığı geleceğe taşımak gerekiyor. Günü birlik çalışmaların yeterli olmadığı ortada. Bu mesleğin 20 yılını, 40 yılını planlamamız gerekiyor. Hukukun ve avukatlığın kısa, orta ve uzun vadeli kalkınma planlarını oluşturmamız gerekiyor. Avukatlık teminatını getirmemiz gerekiyor. Hukuku ve avukatlığı zamana uydurmamız, zamana adapte etmemiz gerekiyor. Bizleri zamana adapte etmemiz gerekiyor. En iyi avukat değil, avukatlık için en iyisi olmamız gerekiyor. Umudun coğrafyamızdan, memleketimizden ve yüreklerimizden kaybolmamasını ümit eder, yeni adli yılın hepimize hayırlı olmasını dileriz.
Törene MHP Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Rahman Demirtürk, bazı siyasi parti temsilcileri ve yaklaşık 50 kadar avukat katıldı.

haber

haber

haber

haber

Güncelleme Tarihi: 05 Eylül 2017, 11:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER