Ereğli'de engeller bir bir aşılıyor

Ereğli’de engeller bir bir aşılıyor

Ereğli'de engeller bir bir aşılıyor

Ereğli’de  engellilere hizmet veren sivil toplum örgütleri ve özel eğitim ve Rehabilitasyon merkezlerinin işbirliği devam ediyor.

Kdz.Ereğli Fizikse l Engelliler Derneği Başkan Yardımcısı Ahmet Hasan Eroğlu Koordinatölüğünde,75 .Yıl Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Kurucusu ve Dernek Başkanı Nagehan Müftüoğlu, Müdürü Turgay Birinci, Fizyotem Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Kurucusu Şenol Bahadir, Müdürü Burak Bahadir,  İlk adımlar Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi  Müdürü Fikri Eroğlu ve Duyan Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Emel Bahadirdan oluşan grup ;

İlk ziyaretini Kdz.Ereğli Devlet Hastanesi Başhekimliği görevine yeni atanan Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Halil Arslan’ayapmıştır.Yeni görevinde başarı dilekleriyle birlikte engellilerin rapor alırken karşılaştıkları sorunlar görüşüldü. Görüşme sırasında  Başhekim Halil Arslan ; kurallar çerçevesinde engelli vatandaşlarımıza her türlü kolaylık gösterileceğini belirtmiştir.

Ardından ikinci ziyaretini yine engellilerin eğitimi için eğitim elemanı yetiştiren Bülent Ecevit Üniversitesi Kdz.Ereğli  Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü’ne yapıldı.

Özel Eğitim Bölüm Başkanı Doç Dr. Emre Ünlü, Dr.Buket KisaçveArş. Görevlisi  Gamze Kaplan ileEreğli’deÖzel Eğitim alanınınn asıl geliştirilebileceği konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.

İlçemizde Rehabilitasyon Merkezleri,Özel Eğitim Bölümü ve Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğ iile ne tip çalışmalar yapılabileceği değerlendirildi.

Üçüncü ziyaret İlçe Jandarma Komutanlığına yeni atanan J.Yzb. Erkan Bülbül’e yapıldı. Köyler de yaşayan engellilerimize ve engellilerimizi taşıyan araçlarımıza destek olunması konusu görüşülmüş Komutan; yasalar çerçevesinde her türlü yardıma hazır olduklarını belitti.

Güncelleme Tarihi: 29 Eylül 2017, 14:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER