Ereğli'de Filistin protestosu

Ereğli'de Filistin protestosu

Ereğli'de Filistin protestosu

Zonguldakın Ereğli ilçesinde, ABDnin Tel Avivdeki büyükelçiliğini Kudüse taşıması ve İsrail askerlerinin Gazze sınırında düzenlenen gösterilere katılan Filistinlilere yönelik katliamı protesto edildi.

Devrim Bulvarında ilçedeki çeşitli sivil toplum kuruluşlarının oluşturduğu Ereğli Ümmet Platformu tarafından düzenlenen protestoya, siyasi parti ilçe başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Platform sözcüsü Mustafa Köseoğlu, burada yaptığı konuşmada, Kudüsün Filistinin başkenti olduğunu söyledi.

Filistinlilerin, son bir aydır Büyük dönüş yürüyüşü adı altında eylemler gerçekleştirdiğini, işgalci İsrail güçlerinin ise ateş açarak masum insanları şehit ettiğini belirten Köseoğlu, şöyle konuştu:

Olayların başlangıcından bugüne kadar, İsrail askerlerinin müdahalesi ve kurşunlarıyla dün 58 kardeşimiz ile toplam 106 kişi şehit edildi, 10 binin üzerinde kişi de yaralandı. Filistin ve ilk kıblemiz olan Kudüs, 1948 yılından beri hukuksuz olarak varlığını sürdüren siyonist İsrail çetesinin işgali altındadır. Siyonist İsrail rejimi, Kudüsü hukuksuz bir şekilde, tüm uluslararası anlaşmalara aykırı olarak başkent yapmak istemektedir. Kim hangi kararı alırsa alsın, Kudüs İslamındır ve Kudüs bizimdir. Kudüs sahipsiz değildir.

Ellerinde Türk ve Filistin bayrakları ile çeşitli dövizler bulunan grup, İsrail aleyhine slogan atarak, tekbir getirdi.

Protesto, yapılan duanın ardından sona erdi.

haber

haber

haber

haber

haber

haber

Güncelleme Tarihi: 15 Mayıs 2018, 19:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER