EREĞLİ'DE KADIN SIĞINMA EVİ AÇILSIN İSTİYORUZ!'

EREĞLİ'DE KADIN SIĞINMA EVİ AÇILSIN İSTİYORUZ!”

EREĞLİ'DE KADIN SIĞINMA EVİ AÇILSIN İSTİYORUZ!'

Ereğli ilçesine Kadın Sığınma Evi açılması için imza kampanyası başlatıldı.

Kdz. Ereğlide kurulan Kadın Platformu Belediyeye yasal sorumluluğunu hatırlatarak, sığınma evi açması çağrısında bulundu.

Çeşitli sivil toplum kuruluşunun da desteklediği Kdz. Ereğli Kadın Platformu üyeleri kahvaltıda bir araya geldiler. AVMde pazar kahvaltısı yapan Platform üyeleri, 8 Mart Dünya Emekçi KadınlarGünü öncesinde yerel yönetime Sığınma evi kurmalı çağrısında bulunurken, görüşlerini şöyle ifa ettiler. İlçemizde şiddet gören kadın ve belli bir yaşa kadar çocukların barınabileceği kadın sığınma evi ihtiyaçtır. En temel insan hakları ihlali olan kadına yönelik şiddet, ekonomik ve sosyal düzeyi ne olursa olsun her kültürden kadının karşılaşabileceği ortak bir sorundur.
Kadın sığınma evleri, kadınları toplumdan soyutlamayı değil, yeniden topluma kazandırmayı hedefler. Bu yüzden de kadınlara psikolojikv e hukuksal destek sağlanırken, iş bulmasına yardımcı olunur. Özenilen hedef, şiddet uygulayan erkin kadından ayrılması, kadının kendi evinden uzaklaştırılması ve kadının hayati riski varsa bunun önüne geçilmesidir. 5393 Sayılı Belediyeler Kanununda belediyenin görev yetki ve sorumlulukları içerisinde Büyükşehir belediyeleri ile nüfusu 100 bini geçen belediyeler, kadınlar ve çocuklar için koruma evleri açar denmektedir. Kadın sığınma evi yasal zorunluluktur. Ayrıca; 4 Temmuz 2006 tarihli Başbakanlık genelgesi ilgi tutularak çıkartılan 2007 tarihli genelgeTöre ve namus cinayetlerinin önlenmesine yönelik tedbirlerin koordinasyonu konusunda düzenlenmiş ve söz konusu belediyelerin kadın sığınma evlerini ivedilikle açmalarının gerektiği belirtilmiştir. Kdz. Ereğli Kadın Platformu olarak, bu yasal dayanaklarla ilçemize kadın sığırma evi açılmasını istiyor, Ereğli Belediyesini, yasadan doğan görevini yerine getirmesini, kadın sığınma evini açmasını talep ediyoruz. Bu amaç ile bir imza kampanyası başlattık. Kampanya çerçevesinde bizler ilk imzaları atıyoruz ve kadın sorununa duyarlı kişiler olarak, istememizi yetkililerden talep ediyoruz.

Kalvaltıya katılan yaklaşık 150 kişi ilk imzaları atarak, yerel yönetimden kadın sığınma evi açma isteklerini dile getirdiler. İmza kampanyasının alınan yasal izinle şehirde halka açık alanda devam etmesi bekleniyor. BİLİNDİĞİ GİBİ, kadın sığınma evi daha önce belediye tarafından açılmış ancak yasal statüleri yerine getirmediğinden dolayı kapatılmıştı.

Güncelleme Tarihi: 25 Şubat 2018, 15:01
YORUM EKLE
YORUMLAR
Kubra güneş
Kubra güneş - 5 yıl Önce

Ne zaman aciliyo

Niye bizim belediye başkanı yardımcı olmuyor
Niye bizim belediye başkanı yardımcı olmuyor - 2 yıl Önce

Konya Ereğli de kadın sığınma evi ne zaman açıklacak çok kişi bende olmak şartıyla zor durumda kalıyoruz çünkü Bizim gibi bayanların gidecek kalacak yeri olmadiğindan dolayı Bir iş güç sahibi olana kadar tâbi kide niye belediye başkanı yardımcı olmuyor niye Bizim gibi bayanların kalacak yer verilmiyor oy zamanı geldiğinde sıraya giriyorlar acaba hangi yüzle oy istiyorlar ne köy muhtarları nede belediye başkanı yardımcı oluyor

SIRADAKİ HABER