EREĞLİLİ EĞİTİMCİLERDEN ANIT ÖNÜNDE KAN BAĞIŞI KAMPANYASI

EREĞLİLİ EĞİTİMCİLERDEN ANIT ÖNÜNDE KAN BAĞIŞI KAMPANYASI

Karadeniz Ereğli’de, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Türk Kızılayı Şubesi ortaklığında, kan bağışı kampanyası gerçekleştirildi.
İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, Atatürk Anıtı alanında “İyilik Kazanacak, İyilik Kanımızda Var” sloganı ile yapılan kampanyada, il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinin bulundukları bölgelerde bağış kampanyaları düzenlediklerini söyledi. Kendilerine, Zonguldak Kan Merkezindeki kan stokların azaldığına ilişkin bilgi ulaştığını belirten Tosun, şöyle dedi:
“Böyle bir bilgi bize ulaştığında, beraberce böyle bir kampanya başlatma gereği hissettik. Nesiller yetiştiren bir camia olarak bu farkındalık çalışmasının içinde olmaktan duyduğumuz mutluluğu ifade etmek istiyorum. Öğretmenlerimizi, velilerimizi bu kampanyaya katılmaya davet ediyoruz. İnşallah bu bağışların sonunda kan stoklarımız istenilen seviyeye gelir. Kızılay’ın yaptığı bu çalışmalar gerçekten çok önemli. Türk Kızılayımızın şube yönetimine teşekkür ediyoruz. Çalışmalarında başarılar diliyoruz. İnşallah koronasız günlerde, kan ihtiyacının en aza indiği günleri hep beraber göreceğiz.”

CİĞER: KATILIM GÜZEL
Kızılay Şube Başkanı Yaşar Ciğer de, özellikle koronavirüs pandemi sürecinde, kan stoklarının azalması dolayısıyla kampanya düzenlediklerini hatırlatarak, şunları söyledi:
“Özellikle öğretmenlerimizi, mezun öğrencilerimizi ve velilerimizi kampanyamıza destek vermeye davet ediyoruz. Bu duyarlılığı hepimizin göstermesi lazım. Şu ana kadar ilgi oldukça iyi. Öncelikle Belediye Meclis üyelerimiz, muhtarlarımız, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarımız buradalar, kan bağışında bulunuyorlar. Bu sayede kampanyamızın güzel bir toplam bağışla sonlandırmayı düşünüyoruz. Buradan toplanan kanların da ihtiyaç sahiplerine ulaşmasını sağlayacağız.”
Saat 11.00’de başlayan kan bağışı kampanyasına ilk destek verenler arasında; AK Parti İlçe Kongresine tek aday olarak girecek olan Avukat Saffet Öztürk, bazı belediye meclis üyeleri ile muhtarlar yer aldı.
Kampanyada, vatandaşlar 19.00’a kadar kan bağışında bulunulabilecekler.

Güncelleme Tarihi: 02 Eylül 2020, 17:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER