EREĞLİ’NİN İÇME SUYU EMİN ELLERDE!..

POSBIYIK: GÖNÜL RAHATLIĞIYLA MUSLUKLARDAN SU İÇEBİLİRSİNİZ

EREĞLİ’NİN İÇME SUYU EMİN ELLERDE!..

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, CHP ve AK Parti grubu belediye meclis üyeleriyle birlikte İçme Suyu Arıtma Tesisi’nde incelemelerde bulunup brifing aldı. Tesisin Ereğli’ye kazandırılması için büyük mücadele verdiğini ve bedel ödediğini söyleyen Posbıyık “Gerekli idari ve yapısal tüm tedbirler alındı. Halkımız musluklarından gönül rahatlığıyla su içebilirler” dedi.

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık ile DSİ’nin 2013 yılında imzaladıkları protokolün ardından 2018 yılında hizmete giren İçme Suyu Arıtma Tesisi’nde, Başkan Posbıyık ile CHP ve AK Parti grubu belediye meclis üyeleri incelemelerde bulundu.

Belediye başkan yardımcıları ve ilgili daire yetkililerinin de hazır bulunduğu gezide Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürü Deniz Koca, tesis hakkında brifing verdi.

Ereğli’nin 350 bin nüfusuna yetecek bir kapasiteye sahip olan tesisin hizmete alındığını söyleyen Koca “2013 Mayıs ayında DSİ ile Başkanımız Halil Posbıyık arasında yapılan protokolün ardından yapım ve test süreçleri tamamlanarak tesis geçtiğimiz yılın ortasında devreye alındı. Gelecek 50 yıl ve 350 bin nüfus planlanarak yapıldı. 70 bin m3 içme ve kullanma suyunu 12 ayrı işlemden geçerek halkımıza ulaştırıyoruz” dedi.

BU TESİS İÇİN BEDEL ÖDEDİM; EREĞLİME FEDA OLSUN

Beraberindeki meclis üyeleriyle birlikte tesislerdeki birimleri tek tek inceleyen ve personele çalışmaları için teşekkür eden Başkan Posbıyık, bu tesisin Ereğli’ye kazandırılması için büyük mücadele verdiğini ve bedeller ödediğini söyledi.

Posbıyık, tesisin kazandırılması için gerekli nüfus büyüklüğüne ulaşabilmek için 8 köyü mahalle yaptığını belirtti ve şu değerlendirmeleri yaptı:

 “Tesisleri bütün meclis üyesi arkadaşlarımızla birlikte gezdik. Ne kadar titizlikle çalışıldığını, suyun hem arıtma ve hem de diğer işlemlerle ne kadar temiz bir hale geldiğini ve nasıl bir operasyondan geçtiğini hep beraber gördük; iftihar ettik. Bu tesisin kurulması için, barajdan 6 kilometrelik su borusunun gelmesi için Zeki Çakan enerji Bakanı iken ben ve arkadaşlarım büyük bir gayret gösterdik. Yine bu tesislerin hizmete girmesi için Devlet Su İşleri (DSİ) ile protokol yapabilmemiz için Ereğli’de 8 tane köyü Ereğli Belediyesi’ne katmak suretiyle nüfusumuzu 100 bine çıkartmıştık. Çünkü kanun '100 bini geçen şehirlerde müracaat edildiğinde Bakanlar Kurulu kararıyla o kentin suyunu DSİ getirir' der. Biz de bu işlemi yaptık ve Ereğli’ye 8 köyün katılımıyla nüfusumuzu 100 binin üzerine çıkarttık. Bunun için bedel de ödedik, mahalle yaptığımız köyler seçimlerde oylarını AK Parti’ye verdiler. Bize vermediler. Kaybetmemizdeki nedenlerden biri de buydu. Olsun, Ereğli’me feda olsun. 2013 yılında Devlet Su İşleri de benim zamanımda protokol imzaladı, 30 sene sıfır faizle geri ödeme için protokoller imzalandı. Önümüzdeki günlerde kesin kabul yapıldıktan sonra bu tesislerin maliyetini plan dahilinde Ereğli Belediyesi olarak ödemeye başlayacağız. Yani borcumuzu geriye ödeyeceğiz. Sularımızın çok sağlıklı olduğunu bütün arkadaşlarımız gördü. Buradaki teknik ekipte kimyagerler de bu suların çok rahatlıkla içilebileceği, bu arıtılan suyun diğer satılan sulardan daha nitelikli olduğunu ısrarla anlatıyorlar. Biz de halkımızın çekinmeden gönül rahatlığıyla musluklarından sularını içebilecekleri tavsiyesinde bulunabiliriz.”

İnceleme gezisi toplu hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.

Gündem

Güncelleme Tarihi: 23 Ağustos 2019, 15:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER