Ereğli'ye hayran Kaldılar

Ereğli'ye Hayran Kaldılar

Ereğli'ye hayran Kaldılar

ZONGULDAK - Milli Savunma Üniversitesi Deniz Harp Okulu öğrencileri açık deniz eğitimi için Zonguldakın Ereğli ilçesine geldi.

Okulda eğitim gören 165 Türk öğrenci ile Kazakistan, Arnavutluk, Libya, Somali, KKTC, Bangladeş, Gambiya, Türkmenistan uyruklu 29 misafir askeri öğrenci, ikili askeri işbirliği anlaşmaları çerçevesinde 2si Tunus, 2si Pakistan 1i Lübnan Deniz Harp Okulundan gelen öğrenciler, 20 gün süreyle, taktik manevralar, seyir, yangın, yara savunma, makine ve gemicilik üzerine açık denizde eğitime tabi tutuluyor.

Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığına demirleyen TCG Bayraktar (L-402) yerli ve milli tank gemisinde eğitimlerini sürdüren öğrenciler Devrim Bulvarındaki Atatürk Anıtı önünde saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşını okudu.

Daha sonra Deniz Harp Okulu Filotillası Komodoru Deniz Albay Erol Küçük ve beraberindeki heyet, Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlunu makamında ziyaret etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren ve ilçe hakında bilgi veren Madenoğlu, öğrencilere başarılar diledi.

Eğitim sırasında öğrencilerin Trabzon, Ukraynanın Odessa, Rusyanın Novorossiysk ve Samsun limanlarını ziyaret edeceği belirtildi.

Güncelleme Tarihi: 06 Eylül 2017, 14:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER