Ertuğrul, "Onlar topluma emanetler"

Ertuğrul, "Onlar topluma emanetler"

Ertuğrul, "Onlar topluma emanetler"

Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde, CHP İlçe Başkanı Eylem Ertuğ Ertuğrul, engelli her bireyin toplama emanet olduğun bildirdi.

Ertuğrul, Engelliler Haftası dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, dünyada çeşitli etkinliklerle kutlanan haftada, Türkiye’de ise daha çok engellilerin karşılaştığı sorunların tartışılmasıyla geçtiğini belirtti.

Engelli bireyler söz konusu olduğunda, onların haklı taleplerini dinlemeyi ya da o talepleri karşılamayı, birer imtiyaz veya ayrıcalık gibi gören kesimlerle karşılaştıklarını anlatan Ertuğrul, açıklamasında şunları kaydetti:

“ Belki de en üzüntü verici gerçek de bu. CHP olarak; Engelli bireylerimiz için çağdaş bir eğitimin olmazsa olmazlardan olduğunu, Engellinin en büyük silahı sabır ve azim olmasına rağmen, yapacakları sınırlı olsa da, engelli bir birey olmanın sorunlar oluştursa da, en büyük sorunun engelliye engel olma sorunu olduğunu yıllardır parti programlarında ve geleceğe yönelik hedeflerimizde anlatıyoruz. Engelli her birey topluma emanettir. Bizle birlikte olup da topluma girmek isteyen engellilerin ‘Biz de varız!’ çığlığına kulak vermek hepimizin görevidir. Bu duygu ve düşüncelerle engelli bireylerimizin anlamlı haftalarını tebrik ediyor, sağlıklı ve huzurlu bir gelecek diliyoruz.”

Güncelleme Tarihi: 14 Mayıs 2020, 16:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER