Ertuğrul’dan görkemli adaylık açıklaması

ERTUĞRUL, BAŞKAN ADAYLIĞI GÖRKEMLİ ORTAMDA AÇIKLADI

Ertuğrul’dan görkemli adaylık açıklaması

Karadeniz Ereğli’de Doktor Eylem Ertuğrul, Cumhuriyet Halk Partisi Ereğli İlçe Başkanlığı aday olduğunu açıkladı.
22 Aralık 2019 tarihinde yapılacak İlçe Başkanlığı kongresi öncesi Ertuğrul, bugün parti binasında görkemli bir kalabalık ortamda adaylığını açıkladı.
Başkanlık adaylığı açıklamasında Ertuğrul, şunları kaydetti;
1976 yılında Kdz Ereğli de öğretmen  anne ve babanın evladı olarak doğdum,  
Çocukluk yıllarım öncelikle Kışla Mahallesinde, kırık değirmende yüzerek, inek güderek ve çilek tarlalarına  dalarak   ve sonrasında da Gülüç te çok güzel bir ortamda geçti.  
İlk ve orta öğrenimimi Ereğli’de tamamladıktan  sonra eğitim öğretim amaçlı Ereğli’den ayrıldım.  GATA Tıp Fakültesini bitirip mecburi hizmet sürecinden sonra 2009 da tekrar Ereğli’mize geri döndüm. O tarihten beri Ereğli halkına Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı olarak  sağlık hizmeti veriyorum. Evliyim, ;Eşim öğretmen.  2 kız babasıyım.
Değerli dostlar Cumhuriyetimizin teminatı olan, kadın erkek eşitliğinin sigortası, ülkemizin kuruluşundan beri her türlü zorluklara rağmen dimdik ayakta kalan, Cumhuriyet Halk Partisi ile tanışmam çocukluk yıllarıma dayanır. Tabii ki CHP ile tanışmamın en büyük sebebi partimizin örgütlerinde görevler almış olan ailemdir.
Daha sonra bu örgütün il ve ilçe yönetim kurullarında görev yapma onuru bana da nasip oldu.
Kısacası değerli dostlar Cumhuriyet Halk Partili bir ailenin çocuğu olarak doğdum , Cumhuriyet Halk Partisine hizmet ettim ve ömrümün elverdiği sürece de hizmet etmeye devam edeceğim.
UMUTLA, ONURLU YOLA ÇIKTIK
Sevgili Cumhuriyet Halk Partililer, Uzunca bir zamandır partimiz iktidar olamıyor ,
 Özellikle de 17 yıldır ülkemizi yöneten, antidemokratik uygulamalarıyla yurttaşlarımızı bezdiren, yaşam alanlarına müdahale eden, demokratik haklarını kullanmak için sokağa çıkan gençlerimizi kıran, döken, kadın cinayetlerinin önleyemeyen, , eğitim ve sağlık  sistemimizi karmaşa haline getiren, boğazına kadar yolsuzluklara batmış, ülkemize bir karabasan gibi çöken bir iktidarı genel seçimlerde yenilgiye uğratamadık.
Ancak son yerel seçimlerde elde ettiğimiz büyük başarı CHPnin bu halk için tekrar bir umut kaynağı olduğunu göstermiş ve bizim  heyecanımızı artırmıştır.
Özellikle son günlerde iktidar partisi kendi içerisinde bölünmeler yaşamaya başlamış, iktidarın en önemli makamlarında görev almış olan kişiler birbirlerini yolsuzluklarla ve ihanetlerle suçlamaya başlamıştır. Arkadaşlar, iktidarın  gemisi hızla su alıyor.  Geminin batışı engellenemeyecek duruma gelmiştir. Bu gemi dibe inecektir.  İnerken de beraberinde pekçok siyasi figürü beraberinde getirecektir. İktidarı ele geçirmek ve ülkemizi tekrar rayına oturtmak için uygun şartlar oluşmaktadır.
Bu umutla, ülkemizin içinde bulunduğu bu gidişe bir dur demek, kadınlarımızı ve gençlerimizi siyasette daha  etkin hale getirmek için onurlu ve bir o kadar da zor bir yola çıktık.
“PARTİMİZİ HAK ETTİĞİ YERLERE ULAŞTIRACAĞIZ”
Partimizin köklü ve onurlu geçmişinden aldığımız güç ile ve ’geçmişi olmayanın geleceği olmaz’ anlayışıyla çıkmış olduğumuz bu yolda karşılaşacağımız  engelleri aşmak için Atatürkün Gençliğe Hitabesi bizim için ana yol gösterici olacaktır. , Mustafa Kemal’in izinde yürüyen, kuruluşun ve kurtuluşun partisi Cumhuriyet Halk Partisi’nin genç ve dinamik neferleri olarak diyoruz ki; bizler de bu demokratik yarışta tüm gücümüz ile var olacak ve partimizi hak ettiği yerlere ulaştıracağız. Çalışmalarımız boyunca bu zamana kadar bize yol göstermiş, örnek olmuş siyasi önderlerimizin fikirlerinden faydalandık ve faydalanmaya devam edeceğiz. Şunu da belirtmeliyim ki bu çalışmalarımızda geçmişe, parti içi yaşanmış olan çekişmelere takılı kalmayacağız. Çıkmış olduğumuz bu yolda ,bize desteklerini esirgemeyen, burada olan veya olamayan tüm parti büyüklerimize teşekkürü bir borç bilirim.
“KIRGINLIKLARI GİDERMEK İÇİN ADAYIZ”
Böylesine önemli bir göreve neden adayız??? Parti içindeki tüm kırgınlıkları gidermek için adayız.
-İçe dönük değil, dışa dönük birsiyaset üretmek için adayız. Tüm partililerimizi kucaklayan bir örgüt inşa etmek için adayız. Kadınlarımızı ve gençlerimizi siyasette daha etkin ve önemli yerlere taşımak için adayız. Partimizi iktidar yapmak için adayız. Hak, hukuk, adalet için adayız. 
 Değerli üyeler ve sevgili dostlar; saymış olduğum ve daha da sayabileceğim bu maddeler, benim ve ekibimin anayasasıdır, olmazsa olmaz ilkelerimizdir.
Konuşmamın başından itibaren dile getirdiğim hedefleri gerçekleştirebilmek için, kadınlarımız ve gençlerimizi hak ettiği yere ulaştırabilmek için, bu bayrağı yılmadan, inatla, onurlu bir şekilde bu zamana kadar taşıyan ve taşımakta olan, partimizin değerli ve saygıdeğer büyüklerine, ileri gelenlerine çok önemli ve bir o kadar da tarihi bir görev düşmektedir. Bizler inanıyoruz ki. Cumhuriyet Halk Partisinin onurlu ve şerefli tarihinde katkısı olan değerli büyüklerimiz, bu tarihi ve bir o kadar da önemli görevden bir adım dahi geri durmayacaklardır. Çıkmış olduğumuz  bu yolda, birer abi,  birer ablalık rolü üstleneceklerdir. Gereken tüm desteği, gereken tüm katkıyı sağlayacaklarından  ve gerekli fedakarlıkları yapacaklarından şüphem yoktur.
Önümüzdeki süreçte Cumhuriyet Halk Partisi Türkiye’nin yeniden umudu olacaktır. Cumhuriyet Halk Partisine ,her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyuluyor.
“GELİYORUZ ENGELLERİ AŞIP KÖPRÜLERİ KURMAYA” 
Sevgili partililer, sorumluluk  bizde, sorumluluk hepimizde . Bu sorumluluğu yerine getirmek zorundayız. Bugün bu saatten sonra hepimiz daha fazla çalışmak , daha fazla emek harcamak zorundayız. Daha da önemlisi ne biliyormusunuz sevgili dostlar; birbirimizi sevmek zorundayız, bu sevmek sözcüğünü kalbimize yerleştirmek zorundayız. Hiç kimseyi ama hiç kimseyi öteki olarak görmemeliyiz. 
 Değerli dostlar; şöyle bir etrafımıza bakalım. Ne güzel bir mozaik. Ne güzel insanlar.   Ne dil, ne ırk, ne mezhep ayrımı yapmadık, yapmayacağız . Hani büyük usta Nazım Hikmet diyor ya; ‘yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçe... İşte biz bunu başarabilmeliyiz  en önemlisi bu.
Davamız koltuk davası asla değil, daha güçlü bir KDZ Ereğli CHP Örgütü hedefine inancımızla, inandığımız yoldaşlarımızla geliyoruz. Bu bağlamda, Cumhuriyet Halk Partisi’ne faydasının olacağını düşündüğünüz tüm proje ve önerilerinize de açık olduğumuzu canı gönülden belirtmek isterim.
Değerli arkadaşlar; bu iktidar geldiği gibi gidecek, bu iktidar sona erecek
Sona erecek çünkü; ben Cumhuriyet Halk Partisi’ne inanıyorum, sizlere inanıyorum.
Bir kardeşiniz olarak da yarınların iktidarını  burada, bu salonda  görüyorum.
Hepinizi saygı ve sevgi ile selamlıyor, 22 Aralık’ta gerçekleştirilecek kongremizin ,öncelikle Türkiye’mize, daha sonra da Ereğli’mize yakışır bir kongre olacağını temenni ediyor, bu demokratik yarışta aday olacak tüm arkadaşlarıma başarılar diliyorum.
Biz geliyoruz, duvarları yıkmaya,  biz geliyoruz engelleri aşıp köprüler kurmaya...
Yaşasın Altı ok,  Yaşasın Atatürk devrimleri,  Yaşasın sol,  yaşasın sosyal demokrasi, yaşasın hak, hukuk, adalet.  yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi….."

KAYNAK; AJANSLAR

Güncelleme Tarihi: 14 Aralık 2019, 20:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER