Eski terminal yıkılıyor

Eski terminal yıkılıyor

Eski terminal yıkılıyor

Zonguldakın Ereğli ilçesinde eski terminal binası boşaltılarak yıkımına başlanırken, yeni terminal binası ise hizmete açıldı.
Kdz. Ereğli ilçesinde yeni terminal binası bu gün sabahtan itibaren hizmet vermeye başladı. Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal yıkılan eski terminal alanına kent meydanı ve büyük bir camii inşaa edileceğini söyledi. Gazetecilerle birlikte eski terminal alanında ki çalışmaları takip eden Uysal Gördüğünüz gibi burada terminal yerinin eski yerleşim yerleri yıkılıyor. Ancak bizim yıktığımız yere daha güzel, daha kullanışlı, halkın daha çok kullanacağı şehrimizin de ihtiyacı olan daha sağlıklı bir alan yapacağız. Bugün üstünde durduğumuz meydanda yaklaşık 650 aracın olduğu iki katlı otopark, birde şehrimiz için sembol bir cami inşaatını ilk aşaması diyelim, birinci etabı diyelim. Bugün gördüğünüz gibi başlamış oldu. Amacımız sizlerin de bildiği gibi Fatih Sultan Mehmetin çok güzel bir sözü var Hüner, bir şehir imar etmektir. Reaya kalbin abat etmektir Önemli olan yıkmak veya yapmak değildir, önemli olan şehrin ihtiyacı doğrultusunda daha güzel şeylere imza atmaktır. Bugün gerçekten burada sizlerde tanıklık ediyorsunuz, bizim amacımız bu bulunduğumuz meydanı ilçe halkımızın daha çok faydalanacağı daha çok kullanacağı bazı sorunlarının özellikle başta trafik olmak üzere sorununu çözmek için, bir adım bir başlangıç diyelim. İnşallah buraları 1-2 gün içerisinde yıkıp boşaltacağız. Sizlerin de takip ettiği gibi kent meydanı katlı otopark projesi de önümüzde ki hafta en geç Perşembe günü EKABa gireceğiz. Yani ihalesi de hazırlıklarını da eksiklerini de koz numaraları da hepsi bitti, bizler bunu yapacağız. Burası da o zamana kadar açık otopark olarak kullanılabilir, yan tarafta ki otoparkı kullanıyoruz o zamana kadar da burayı da otopark olarak kullanacağız dedi.
Şehir merkezinden yeni terminale ulaşımın halk otobüsleri ve taksiler vasıtası ile yapılacağını anlatan Uysal, diğer otobüs yada araçların ilçe merkezine girişlerine izin verilmeyeceğini söyledi. Başkan Uysal mahallelerden şehir merkezine gelen yolcuların saat 20.30a kadar ikinci ücret ödemeden yeni terminale gidebileceğini ifade etti.
Hükümet konağında ki Kaymakamlık ve diğer birimlerin pazaryerindeki binaya taşınması için her türlü hazırlığı yaptıklarını sadece asansör eksiğinin kaldığını belirten Uysal, ihalesi yapılan asansörün çalışmaya başlaması ile binanın kullanılmaya başlanacağını vurguladı. Başkan Uysal Kent Meydanı ve katlı otopark projesi bedelini henüz açıklayamayacağını belirtti

Belediye başkanı Hüseyin Uysal daire müdürleri ile birlikte yıkım çalışmasını yerinde inceliyor

yıkılan binaların yerine belediye başkanı Hüseyin Uysalın Vizyon projelerinden biri olan kent meydanı projesi kapsamında cami ve katlı otopark yapılacak.

Belediye başkanı Hüseyin Uysal daire müdürleri ile birlikte yıkım çalışmasını yerinde inceliyor

Güncelleme Tarihi: 09 Mart 2018, 09:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER