"Evinin salonunda yürür gibi yaya geçidinde yürüyen var!"

"Evinin salonunda yürür gibi yaya geçidinde yürüyen var!"

"Evinin salonunda yürür gibi yaya geçidinde yürüyen var!"

Ereğli’de yayaya öncelik verildiğini memnuniyetle görüyorum. Ama özellikle sabah saatlerinde bazı yaya geçitlerinde ne yazık ki sürücülerin –işe yetişmek maksadıyla- biraz hızlı hareket ettiklerini e yayaya öncelik vermediğini de üzülerek görüyorum."

İlçe Kaymakamı Çorumluoğlu, "Yaya Geçici Nöbeti" etkinliğinde konuştu: "Elinde cep telefonu, evinin salonunda yürür gibi, yaya geçidinde yürümesini de doğru bulmuyorum. Evet, hak yayanındır. Ama yayanın da tek başına geçmektense, bir arkadaşı ile beraber geçmesi önemlidir. Çünkü bu alanda herkesin şikayeti, trafik akışının tıkanması oluyor" Kdz.Ereğli'de, "Yaya Geçidi Nöbeti" etkinliği gerçekleştirildi. Devrim Bulvarı, Abdi İpekçi Sergi Salonu önündeki yaya geçidinde düzenlenen etkinlikte, İlçe Emniyet Müdürü Ferdi Kuyu, Kaymakam İsmail Çorumluoğlu ve Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık'a kısa brifing verdi. Çorumluoğlu, yaptığı konuşmada, etkinlikteki ana temanın, yayaya öncelik verilmesi olduğunu belirterek, şöyle dedi: “Ereğli’de yayaya öncelik verildiğini memnuniyetle görüyorum. Ama özellikle sabah saatlerinde bazı yaya geçitlerinde ne yazık ki sürücülerin –işe yetişmek maksadıyla- biraz hızlı hareket ettiklerini e yayaya öncelik vermediğini de üzülerek görüyorum.  Yaya da, yaya geçidinin olduğu yerde, ‘hakkın kendisinde olduğunu düşünerek’ yola çıkıyor. Orada yapılacak en ufak bir hata da, ne yazık ki can kaybına sebebiyet verebilir.
YAYALAR DA SORUMLULUĞUNU BİLMELİ 
Burada öncelik yayada olmakla beraber bir hususa da dikkat etmemiz gerekiyor. Özellikle bu bölgede mesai çıkışında yaya kardeşlerimiz de bu hakkı suistimal etmeden kullanmaları gerekiyor. Elinde cep telefonu, evinin salonunda yürür gibi, yaya geçidinde yürümesini de doğru bulmuyorum. Evet, hak yayanındır. Ama yayanın da tek başına geçmektense, bir arkadaşı ile beraber geçmesi önemlidir. Çünkü bu alanda herkesin şikayeti, trafik akışının tıkanması oluyor. Eğer biz daha hızlı geçsek, trafik akışını daha az işgal etmiş oluruz. Dolayısıyla biz, yayanın haklarını korumakla beraber yaya da bir sorumluluk veriyoruz. Böyle başarılı bir uygulamadan dolayı İçişleri Bakanlığımıza teşekkür ediyorum. Çünkü bu uygulamanın kazalarda yüzde 30 azalma olduğuna ve daha da iyiye gittiğine dair gelişmeler yaşandığını biliyorum. Etkinliğe katılanlara ayrıca teşekkür ediyorum.”
BROŞÜR VERDİLER 
Kaymakam Çorumluoğlu, daha sonra beraberinde Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Erkan Bülbül, kaymakamlık daire müdürleri ile birlikte, yaya kaldırımından durdurdukları araç sürücülerine, üzerinde “Yaya Güvenliliğinin Nöbetçisiyiz” yazılı el broşürü verdiler. Bu sırada, siyah kıyafetli bazı öğrenciler de, üzerlerinde “Yaya Güvenliğinin Nöbetçisiyiz, Önce Yaya” yazılı pankartlarla beklediler. Bu kapsamda ilçe merkezi ve köylerde polis ve jandarma ekipleri sürücülere uyarıcı el broşürleri dağıttı.


 

Gündem

Güncelleme Tarihi: 03 Ekim 2019, 10:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER