Evsiz aileye yeni yuva...

Evsiz aileye yeni yuva...

Evsiz aileye yeni yuva...

Zonguldakın Ereğli ilçesinde faaliyet gösteren Verem Savaş Derneği Başkanı Hasan Erdoğan ilçede evsiz kalan bir aileyi yeni bir yuvaya kavuşturuyor.
Kdz. Ereğli ilçesine bağlı Osmanlar Köyünde evleri eski olan Doğan ailesi yeni ve sıcak bir yuvaya kavuşturuluyor. Kdz. Ereğli Verem Savaş Derneği Başkanı Hasan Erdoğanın girişimleri ile aile için yapımına başlanan evin kaba inşaatı sona erdi. Ereğli Verem Savaş Derneği Başkanı Hasan Erdoğan, 3 ay önce başlattıkları çalışmaları 1-2 ay içerisinde tamamlayarak Doğan ailesini en kısa sürede sıcak yuvalarına kavuşturacaklarını söyledi. Erdoğan konuşmasında Biliyorsunuz biz hem köylüyüz, hem de köylerden ayrılmıyoruz. 47 senedir verem ile mücadele etmiyoruz. Ekonomik durumu iyi olmayan ailelere de kumanya yardımları yapıyoruz. Böyle evsiz kalan ailelerinde 2-3 yılda bir dostlarımızın ve çevremizin sayesinde ev yapımları ile de ilgileniyoruz. Osmanlar Köyünde Rasim Doğana ait içerisinde oturulamayacak durumdaki evin yapımına 3 ay evvel başladık. Bu işler gönül ve sevda işidir. Bu gün Pazar olmasına ve 70 yaşına gelmemize rağmen Mehmet Morcu kardeşimizle beraber bu işin maneviyatını paylaşmaya geldik. Dolayısıyla insanları mutlu edebilmek kadar güzel bir şey olmadığını düşünüyorum. 
Kdz. Ereğli Verem Savaş Derneği Başkanı Hasan Erdoğan daha öncede ilçeye sağlık meslek lisesi, göğüs hastalıkları hastanesi, 32 derslikli ilk ve ortaokul, camiler ve evi olmayan ailelere ev yaptırmıştı.

 

haber

haber

Güncelleme Tarihi: 19 Şubat 2018, 08:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER