EYVAH EYVAH!

Gel de bu sorumsuzluğa bir açıklama yap!

EYVAH EYVAH!

Parti Genel Merkezi tarafından Karadeniz Ereğli İlçe Örgütü’ne kayyum olarak atanan beş kişilik yönetim, akla hayale gelmeyecek bir sorumsuzluğu ortaya çıkardı. Verilen bilgilere göre bugün halkın oylarıyla belediye meclis üyesi seçilen, hatta aralarında encümen ve ihtisas komisyonu üyeleri olan bazı isimlerin CHP’ye üyelik işlemlerinin yapılmadığı bildirildi.

Yerel siyasetin deneyimli isimlerinden biri olan Halil Posbıyık ile birlikte 2019 Yerel İdareler Seçimleri yarışına giren ve Posbıyık’ın listesinden meclis üyesi olan bazı isimler bilindiği gibi Cumhuriyet Halk Partisi üyesi değillerdi. Partinin Başkan Adayı’nın Halil Posbıyık olarak açıklanmasının ardından bu isimler Posbıyık’ın etrafında kenetlenip seçim için sandık mücadelesine CHP çatısı altında girmişlerdi. Genel Merkez tarafından listelerin onaylanmasının ardından da bu isimler parti örgüt binasına giderek kendilerini CHP üyesi yapacak olan formları doldurmuşlar ve o günkü yönetime teslim etmişlerdi. Ancak aradan geçen zaman içinde yönetimde görev alan ve kendi içlerinde vekil başkan seçme telaşına düşen yönetim kurulunun, partiye üye yapılmaları gereken bu belediye meclis üyelerinin üyelik formlarını genel merkeze iletmedikleri ortaya çıktı.
İsmail Fota’nın başkanlığındaki kayyum, bu isimlerin başvuru formlarını Ankara’ya götürdü götürmesine ama genel merkez, üye yapılmaları gereken belediye meclis üyelerinin üyelik işlemlerinin 20 Ağustos tarihinde yapılacak genel kurulla göreve gelecek yeni yönetim tarafından işleme konulmasının doğru olacağını kanaatini bildirdi. 

ARAS NEYİ, NASIL AÇIKLAYACAK?
Geçtiğimiz gün sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak zamanı geldiğinde konuşacağını kaydeden Eski Vekil İlçe Başkanı Sevdekar Aras’ın bu sorumsuzlukla ilgili neler diyebileceği merak ediliyor. İlçe Başkanlığı koltuğunda vekaleten de olsa oturmak uğruna yönetim içinden başkan adaylığına giren diğer iki isimle aylarca anlamsız bir yarışa giren ve kayyum atandıktan sonraki süreçte genel kurulda aday olma niyetini yakın çevresiyle paylaşan Aras’ın, bu olayla prestij kaybettiği kesin.

Güncelleme Tarihi: 06 Ağustos 2019, 09:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER