Faaliyet raporu Meclis'ten geçti

Faaliyet raporu Meclis'ten geçti

Faaliyet raporu Meclis'ten geçti

Karadeniz Ereğli Belediye Meclis toplantısının Nisan ayı ilk oturumu, Belediye Başkanı Hüseyin Uysal Başkanlığında, bugün Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.
Toplantıda, gündemin ilk iki maddesi gereği Encümen Üyeğili ve İhtisas Komisyonlarına üye seçimi gerçekleştirildi. Encümen Üyeliğine AK Parti Grubu Reşat Latif, İhsan Yazıcıoğlu ve Sezai Meriçi, CHP Grubu ise Fehmi Karaarslan, Sibel Yıldız ve Özkan Özyağcıyı önerdi. Yapılan gizli oylama sonucunda AK Partili Üyeler 15, CHPli Üyeler ise 14 oy aldılar. Encümen Üyeliğine AK Partili Reşat Latif, İhsan Yazıcıoğlu ve Sezai Meriç seçildiler. İhtisas Komisyonu seçimlerinde İmar Komisyonuna AK Partili Fevzi Mazlum, Yusuf Kalay, Turgay Aydın, CHPli Sertan Ocakcı, Serkan Yalçın; Hukuk Komisyonuna ise AK Partili Sezai Meriç, Hacı Mahmut Kırkpınar, Fevzi Mazlum, CHPli Üyelerden de Nur Oğuz ile Coşkun Öztürk oybirliğiyle seçildiler.
MECLİSTE CEK-CAK POLEMİĞİ
Belediye meclis toplantısında, 2017 yılı faaliyet raporu slayt gösterimi eşliğinde Belediye Meclis üyelerine sunuldu. Faaliyet raporu ile ilgili söz alan CHP grup sözcüsü Sertan Ocakcı, rapordaki bazı ifadelerin ‘çek-caktan öteye gitmediğini belirterek, raporda tamamlanmış hizmetlerin yer alması gerektiğini söyledi.
Ocakcıya yanıt veren Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Bizim yatırımlarımız geleceğe yöneliktir. Elbette ki ‘cek-cak’lar olacak. Raporda yer alan sizin tabirinizle ‘cek-cak’ ifadeleri, Kamu İhale Kanununa göre yapılması gereken çalışmalardır. Bunlarda da bazen gecikmeler olabiliyor. Ancak hepsi EKAPa girmiştir dedi. Uysal, muhalefetin tüm eleştirilerine ayrıntılı bir şekilde yanıt verdi.
2017 yılı faaliyet raporu, CHPli 12 üyenin ret oylarına karşın, AK Partili 17 üyenin kabul oylarıyla Meclis’ten geçti.
Meclisin gündeminde yer alan ‘Ek ödenek verilmesinin görüşülmesi’ maddesi, Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. Madde, Göztepe köprüsü yapım işi, sıcak asfalt ve Kışlada yapılması öngörülen Kapalı Havuz Yüzme Tesisleri için İller Bankasından kredi kullanılmasını öngörüyor.
Meclisin gündeminde yer alan ilçenin Bağlık ve Müftü mahalleleri sınırları içerisinde bulunan 27 Mayıs Caddesinin isminin Fırat Kalkanı operasyonunun ilk şehidi olan Kader Acar Caddesi olarak değiştirilmesi ve ilçenin Göktepe Mahallesi Malatra Sokak isminin Küçük Yalı Sokak olarak değiştirilmesi maddeleri Hukuk İşleri Komisyonuna havale edildi. Karadeniz Ereğli Belediye Meclisi, gündemdeki diğer maddeleri görüşmek üzere yarın saat 10da Atatürk Kültür Merkezinde yeniden toplanacak.

Güncelleme Tarihi: 04 Nisan 2018, 16:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER