Fikret Hacıosman için eylem yaptılar

Fikret Hacıosman için eylem yaptılar

Fikret Hacıosman için eylem yaptılar

İstanbul Bahçelievler'de çalıştığı özel bir hastanede silahlı saldırıya uğrayan doktor Fikret Hacıosman hayatını kaybetti.
Kdz. Ereğli İlçesinde bulunan Özel Anadolu Hastanesi doktorları, hayatını kaybeden Ruh ve Sinir Hastalıkları Uzmanı Dr. Fikret Hacıosman’ın ölümü dolayısıyla hastane önünde eylem yaptı.
Gerçekleştirilen eyleme Özel Anadolu Hastanesi Başhekimi Ercan Yalçın, Başhekim Yardımcısı Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Suat Doğan, Hastane Müdürü Şahin Elçi ve çok sayıda doktor katıldı. 
Yapılan basın açıklamasında şu görüşlere yer verildi: “Yaklaşık bir ay önce hastanemizde çalışan bir doktor arkadaşımızın saldırıya uğramasını kınamak için toplanmıştık. Çok geçmedi bugünde İstanbul'da bir özel hastanede çalışan psikiyatri uzmanı Doktor Fikret Hacıosman kardeşimizin bir hastası tarafından katledilişini kınamak, üzüntümüzü haykırmak ve sağlık çalışanlarına yapılan yaygın saldırılara son verilmesini istemek için buradayız. Bizler, hekimler ve sağlık çalışanları, çoğu zaman kendi hayatlarımızı hiçe sayarak hastalarımız için hayat kurtarma mücadelesi verirken özveriyle çalışmakta yine çoğu zaman özel hayatlarımıza ayırmamız gereken zamanları hastalarımız için fedakârca harcamaktayız. Bir sağlık çalışanına zarar verecek olan davranışın aslında insanlığa zarar verdiğinin farkında bile olmayan bu canileri şiddetle Kınıyor, benzer olayların bir daha yaşanmamasını diliyoruz. Ülkemizde şiddet olaylarının önlenmesi amacıyla herkesin üzerine büyük görev ve sorumluluk düşmektedir. Başta siyasiler olmak üzere, yöneticiler, idareciler ve siz basın mensuplarını toplumsal bilinç oluşturmak, gerekli yaptırım içeren yasaları çıkarmak, uygulamak ve takip etmek adına göreve davet ediyoruz. Dün kaybettiğimiz meslektaşımız Dr. Fikret Hacıosman’ın ailesine, sevenlerine, başta psikiyatri çalışanları olmak üzere tüm sağlık çalışanlarına bu vahim kayıp için başsağlığı diliyoruz.”

Gündem

Güncelleme Tarihi: 03 Ekim 2018, 21:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER