Gençlere Örnek Oluyorlar

Gençlere örnek oluyorlar

Gençlere Örnek Oluyorlar

Zonguldakın Ereğli ilçesinde çilek yetiştiren Ayşe ve İsmet Koç çifti, bu işi ihtiyaçtan değil gençlere örnek olmak için yaptıklarını söyledi. Erdemir emeklisi İsmet Koç, ülkemizde ve Ereğlide işsizliğe inanmadığını sadece tembellik olduğunu vurguladı.
Kdz. Ereğli ilçesinde ki demir çelik fabrikalarından emekli olan İsmet Koç eşi Ayşe Koç ile birlikte tarlada çalışarak çilek yetiştiriyor.
Maddi anlamda hiçbir şey ihtiyaç duymadığını, her şeyinin olduğunu ancak tarlada zevkle çalıştığını anlatan Ayşe Koç, küçücük çilek tarlasından bir sezonda ortalama 500 kilo çilek çıktığını söyledi. Tarlada yetiştirdiği çileğin kilosunu ortalama 5-7 TLden sattıklarını belirten Koç Hiçbir şeyi yapmıyorum, Allaha şükür her şeyim var. Ama ben zevkle bahçeye inmeyince rahat edemiyorum. Hatta ikizlerimiz var onları uyutup çıkıyorum. Muhakkak inmem gerekiyor benim. 500 kilo çıkıyor bu bahçeden, dökümü çok var. Ben pazara gidenler gibi değilim, akşamdan toplayıp üzerini süsleyemiyorum. İstiyorlar direkt evlere teslimat yapıyorum. Evlere getirdiğim zaman 7 TLden veriyorum. Toptan alımlarda 5 TLden veriyorum. Ezik büzük olmamak şartıyla sürümden kazanıyorum dedi.

Koç; İşsizlik yok, tembellik var
Kdz. Ereğlide bol miktarda çilek, ormanlarda ise kendiliğinden kestane, ceviz, ıhlamur, zılbıt, mantar ve defneyaprağı yetiştiğinin altını çizen demir çelik fabrikası emeklisi İsmet Koç ise, ilçede işsizlik olduğu söylemlerini doğru bulmadığını ifade etti. Herkesin demir-çelik yada maden de çalışma gibi bir zorunluluğu bulunmadığını dile getiren Koç İlçe Başkanımız talihsiz bir açıklama yapmıştır. Kardeşimiz Ereğlide işsizlik var diyor ama aslında işsizlik yok. Ereğlideki insanlarda tembellik var. Şimdi görüyorsunuz Cenab-ı Allah vermiş. Çilek var, ıhlamur ağacımız var, kestanemiz var. Ereğlide yok yok yani. Ereğlideki insanların çalışması lazım, birlik beraberlik lazım. Herkes Erdemirde, TTKda, Belediyede çalışacak diye bir kaide yok. İnsanların biraz gayret göstermesi lazım. Arkadaşlara diyorum ki; bak Ereğlide, Zonguldakta, Bartında, Ulusta yok, solucan gübresi, bunun bir maliyeti de yok. Yok satıyor. Biz girmişiz 50 yaşına bu yaştan sonra ticaret yapacak halimiz yok. Ben ticaret yapan insanlara öneriyorum, Ereğlide işsizlik yok, Ereğlinin insanı araştırmıyor. Masa başı iş istiyorlar, artık masa başı iş kalmayacak. Diyorum ki; ‘defneyaprağı toplayın, ben ne yapacağım diyorlar. Bunu ama vatandaş istiyor. Defneyaprağından yağ yapıyorlar, ilaç yapıyorlar, siz neden satmıyorsunuz? Sebep ne? Herkes alışmış salla kafayı al maaşı, öyle bir şey yok. Çalışana iş var. Ereğlide aç kalan, Türkiyenin her yerinde aç kalır diye konuştu.

Çalışacak eleman bulamıyoruz
Mahalle sakinlerinden bazılarına pazarda satmaları için mantı, ekmek, tarhana yaptırdığını ve bu ürünler satıldığını anlatan Koç, sonrada kendisine gelip ‘Allah razı olsun dediklerini ifade etti.
İnsanların çalışmaya teşvik edilmesi gerektiğini ifade eden Koç konuşmasında şu sözlere yer verdi; İnsanları teşvik etmek lazım. Ereğlide birlik beraberlik yok. Bir olacağız, diri olacağız, hep beraber Ereğlili olacağız. Fatih Çakır kardeşimin açıklaması talihsiz bir açıklama. Ereğlide hakikatten işsizlik yok, eğer varsa gelsinler, Akçakocada dekor boru fabrikamız var bizim. Montajcı bulamıyoruz, taşçı bulamıyoruz, adam gelmeden kaç para aylık vereceksin diyor. Gel de bir çalış, yaptığın işi görelim. Yaptığın işe göre maaş alırsın. Herkes rahat iş arıyor. Neymiş müteahhitmiş tarlada çalışmazmış, biz çalışıyoruz ya tarlada. Eskiden herkes lise mezunuydu. Şimdi herkes üniversite mezunu. Farklı üniversite mezunu olacaksın, kendini iyi yetiştireceksin. İki üç tane dil bileceksin, yoksa herkes üniversite mezunu. Devlet bir sürü kredi veriyor, genç iş adamlarına kredi veriyor. Yok arkadaş inek veriyor, ineği satıyorlar. Tavuk veriyorlar, kesiyor yiyorlar. Nasıl olacak bu iş kardeşim. Ne işsizliği kardeşim tembellik var tembellik. Devletimizden Allah razı olsun, bu insanlara elinden geldiği kadarıyla her konuda yardımcı oluyor. Ne yapmak istiyorsun hayvancılık, alsana hayvan. Ne yapmak istiyorsun seracılık, alsana sera, ne yapmak istiyorsun tavukçuluk alsana tavuk. ‘Ereğlide işsizlik var Fatih Çakır kardeşimiz diyor. Yok arkadaş Ereğlide birlik beraberlik yok. Sizi bir olmaya davet ediyorum. Bir olalım, diri olalım hep beraber Ereğli olalım.
Bir oğlu mühendis, diğeri evli kızı olmak üzere 2 çocuğu ve ikiz torunu olduğunu dile getiren Koç, demir-çelik emeklisi olduğunu ve maddi anlamda hiçbir şeye ihtiyacı olmamasına rağmen çalışmaya devam ettiğini söyledi. Koç, çileğin yanı sıra evinde tavuk beleyip tavuk ve yumurtasını, bahçesinde sebze ve meyve yetiştirip sattığını vurguladı.
Koç tarladan topladığı çilekleri manava götürerek toptan kilosu 5 TLden sattı.

haber

haber

haber

haber

haber

haber

haber

Güncelleme Tarihi: 14 Haziran 2017, 09:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
Gülenay
Gülenay - 7 yıl Önce

Çok güzel helâl olsun çalışana iş çok evet defne yaprağını toplayıp nereye sata biliriz iyi bir fikir verdiniz rica etsem bilgilendirirmisiniz teşekkür ederim şimdiden.

SIRADAKİ HABER