Genel Başkan Ereğli'ye geldi

Genel Başkan Ereğli'ye geldi

Genel Başkan Ereğli'ye geldi

Türk Eğitim-Sen Kdz. Ereğli Şubesi tarafından düzenlenen kahvaltıya   Genel Başkanı Talip Geylan  da katıldı.   8 Şubat Cumartesi günü TİM’s Fabrika Davet Salonu’nda gerçekleştirilen etkinlikte konuşan   Türk Eğitim-Sen Kdz. Ereğli Temsilcisi Gürol Keserci, kahvaltının birlik, beraberlik ve kaynaşma amacıyla düzenlendiğini belirtti.

“BU DAVA SENDİKACILIĞIN ÖTESİNDE BİR DAVADIR”

Türk Eğitim-Sen Zonguldak İl Temsilcisi Şahin Ören de bir konuşma yaptı. Ören, sendikacılığı 3-5 lira için değil bin yıllık sevdaları doğrultusunda yaptıklarını söylerken  “bizi besleyen kaynaklar var. Türk tarihimiz besliyor, şehitlerimiz besliyor, bayrak besliyor, bölünmez bütünlük besliyor. Onun için bu dava sendikacılığın ötesinde bir davadır, harekettir, örgüttür. İfade edildiği gibi, görüldüğü gibi; sendikacılık Pkk’yı kutsamak değildir, sendikacılık 20 milyon kişinin aç bi ilaç gözlerinin toplu görüşme masasında olduğunda onları masada yüzüstü bırakmak değildir. Belirli gün ve haftalarda Atatürk maskesini yüzüne takarak sahte Atatürkçülük de yapmak değildir. Sendikacılık masaya yüreğini koymaktır.” Diye konuştu. 

POSBIYIK,: NE MUTLU TÜRKÜM

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık da konuşmasında şunları söyledi: “Bu günlerde bir arada olmak, İzmir Marşı’nı dinlemek, bayrağımızın sallandığını görmek, Atatürk’ü görmek ve ‘Ne Mutlu Türk’üm’ diye bağırmak insana bu özel günlerde, sıkıntılı olduğu günlerde ruhunu rahatlatan, yüreklendiren, cesaretlendiren en önemli öğe olarak bakıyorum. Sayın başkan sözleşmeli öğretmen meselesini kaldır başkan, yeni öğretmen atamaları olsun, bunu bekliyoruz sizden. Biz de desteğiz. Siyasi parti benim için önemli değil, benim için; Atatürk diyen, yüreği Atatürk ile çarpan, bayrak diyen, ezan diyen, Cumhuriyet diyen herkes, hangi partide olursa olsun benim kardeşimdir, yol arkadaşımdır, siyaset arkadaşımdır. Hele hele ‘Ne mutlu Türküm’ diye bağırıyorsa o benim canım ciğerimdir.” GEYLAN:  HİÇ KİMSEYİ TEHDİT ETMEDİNİZ

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan ise birlik beraberlikleri sayesinde kısa süre içinde hızla büyüdüklerini dile getirdi ve “20 kişiydik o zamanlar belki ama hem Ereğli’de hem Türkiye genelinde artık salonlara sığmıyoruz. Yüz binlerle ifade ediliyoruz. 2002’de Türkiye genelinde üye sayımız 125 bindi. Bugün 310 bine yakın net artış sağlamışız. Bu hepimiz adına gurur verici. Ereğli’de bir gün demediniz ki; bize üye olursanız hastane müdürü yaparız, bize üye olursan müdür yardımcısı olursun demediniz, hiç kimseye teklifte bulunmadınız, hiç kimseyi tehdit etmediniz. Alaplı’da bir 4c’li üyemiz, Zonguldak’ta yanıma gelmişti, kendisi kronik böbrek hastası, bu malum sendikanın ilçe başkanı kardeşimize diyor ki; ‘ Sen rahatsızlığından ötürü sık sık izin kullanmak zorundasın, bize üye olursan izin sorunu yaşamazsın. Şu melanetsizliğe bakın, şu vicdansızlığa bakın. Bir insanın kronik rahatsızlığını istismar edebilecek kadar düştüler. Biz bunu yapmadık, siz bunu yapmadınız. Sadece siz işinizi adam gibi yaptınız ve 350 eğitim çalışanını, arkadaşınızı, meslektaşınızı ikna ettiniz, bu onurlu yolculuğa davet ettiniz. Hiç mütevazı olmayın, bu muazzam bir başarıdır. Her övgüye layık bir başarıdır.” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 08 Şubat 2020, 16:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER