GERİ SAYIM BAŞLADI!..

FESTİVAL İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

GERİ SAYIM BAŞLADI!..

Sevgi, Barış, Dostluk Festivali 5-6-7 Temmuz'da. Gece konserlerinde, gülşen, volkan konak, hadise,  murat boz, koray avcı ve yıldız tilbe  sahne alıyor.

Trıo opal'den klasik müzik dinletisi,  tango neva'dan dans,  çan tiyatrosu'ndan çocuk oyunları ve dünyanın dört bir yanından gelecek sokak sanatçılarının gösterileriyle   festival çok renkli etkinliklere sahne olacak

Festivalde, satranç ve briç turnuvası da var, flyboard gösterisi de... yamaç paraşütünden,  off-road araçları tanıtımına, wındsurf yarışlarından, fotoğraf-resim sergilerine, seramikten,  uygulamalı heykel sempozyumuna  kadar çok sayıda etkinlik üç gün boyunca halkla buluşacak.

Karadeniz Ereğli'de Festival başlıyor. 5-6-7 Temmuz'da gerçekleştirilecek 21'inci Uluslararası Sevgi, Barış, Dostluk Kültür ve Sanat Festivali birbirinden renkli etkinliklere sahne olacak. Gece konserlerinde Gülşen, Volkan Konak, Hadise, Murat Boz, Koray Avcı ve Yıldız Tilbe sahne alacak. Bütün etkinliklerin ücretsiz olacağı festival programında, Trio Opal'den klasik müzik dinletisi, Tango Neva'dan dans, Çan Tiyatrosu'ndan çocuk oyunları yer alıyor. Dünyanın dört bir yanından davet edilen sokak sanatçıları gösteriler yapacak, uygulamalı heykel sempozyumunda  halk, heykel yapımına tanıklık edecek ve kent dört yeni heykele kavuşacak. Mim sanatçıları, uluslararası halk dansları grupları gösteriler yapacak. 

Festivalde, satranç ve briç turnuvası da var,  flyboard gösterisi de... Yamaç paraşütünden, off-road araçları tanıtımına, windsurf  yarışlarından fotoğraf resim sergilerine kadar çok sayıda etkinlik festival kapsamında halkla buluşacak. Geleneksel el sanatları stantları, festivalin en ilgi çekecek etkinliklerinden...

Aralarında Ahmet Ümit ve Saygı Öztürk'ün yer aldığı pek çok yazar kitaplarını imzalayacak.

FESTİVAL KORTEJİ KARNAVAL GİBİ

 Festivalin ilk gününde, sanatçıların da katılacağı, kostümlü kortej yürüyüşü gerçekleştirilecek. Farklı ülkelerin yöresel kıyafetleri yanında çilekler, kelebekler, üzümler, müzik aletleri kostümlerde hayat bulacak.

DÖRT HEYKEL HALKIN GÖZÜ ÖNÜNDE YAPILIYOR

Festival kapsamında Uygulamalı Heykel Sempozyumu yapılıyor. Heykel çalışmaları için Kdz. Ereğli’ye gelen ülkemizin önde gelen heykel sanatçıları Ayhan Yılmaz, Ferit Yazıcı, Okan Sabuncular ile Ahmet Özer mermer ve kütüklere hayat veriyor. 15 gün sürecek çalışma sırasında halk, heykellerin oluşma sürecine tanıklık ediyor.

HERKÜL'ÜN MAĞARASI'NDA TRİO OPAL KONSERİ

Prof. Bediz Kınıklı (Viyola), Nihan Turnagöl (Mezzo soprano), Robert Seidel (Piyano) ve Gulmira Tokombaeva (Piyano), 6 Temmuz'da Cehennemağzı Mağarası'nda, İspanya ve Fransa'dan ezgilerle klasik müzik konseri verecekler. Herkül'ün Kerberus'u kaçırmak için Ölüler Ülkesi'ne girdiği mağara olarak kabul edilen Cehennemağzı Mağaraları'nın efsanevi önemi bulunuyor.

Yine Cehennemağzı Mağarası'nda 7 Temmuz'da Tango Neva, müzik dinletisi ve dans gösterisi yapacak.

FLYBOARD VE KÖPÜK SHOW

Festivalin ilginç etkinlikleri arasında Karadeniz Ereğli plajlarında köpük show, flyboard gösterisi, gyrocopter, yamaç paraşütü ve uçurtma şenliği yer alıyor. Doğa yürüyüşleri, Veteran şöhretler futbol karması maçı, çim volley, paravolley karşılaşmaları da festival programları arasında... Ayrıca festival kapsamındaki bir etkinlik de kedi ve köpeklerin sahiplendirilmesi...

SATRANÇ-BRİÇ TURNUVASI FESTİVAL'DE

Programda, satranç, briç turnuvaları, aralarında Ahmet Ümit, Saygı Öztürk gibi isimlerin yer aldığı çok sayıda yazarla imza günleri, fotoğraf, resim sergileri yer alıyor. Ayrıca geleneksel el Sanatları Fuarı açılıyor, seramik sanatçılarının faaliyetlerine yer veriliyor. Pek çok ülkeden gelen uluslararası halk dansları ekiplerinin gösterilerinin yanı sıra, Ereğlili grupların ve sanatçıların müzik dinletilerine yer veriliyor. Sivil toplum kuruluşları pek çok etkinlikle festivalde yer alıyor.

İMAMOĞLU ÖDÜLÜNÜ 6 TEMMUZ'DA ALACAK

Karadeniz Ereğli 21'inci Uluslararası Sevgi Barış Dostluk Festivali Yürütme Kurulu,  kullandığı sevgi dili, birleştirici ve kucaklayıcı siyaset anlayışı nedeniyle İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na "Türkiye'nin Nobel'i" olarak kabul ettikleri "Sevgi Barış Dostluk" Ödülü veriyor. Ekrem İmamoğlu, ödülünü 6 Temmuz akşamı Karadeniz Ereğli'de yüz binlerin önünde alacak.

Daha önce 7 Temmuz olarak açıklanan Ereğli programını bir gün öne alan İmamoğlu, Ereğli'de daha uzun zaman geçirerek halkla sohbet edecek. İmamoğlu'nun programı öğleden sonra başlayacak. Ödül töreni saat 21.00'de...

Haber Kaynağı, Sinan Çerçioğlu

Güncelleme Tarihi: 04 Temmuz 2019, 15:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER