Gözler rektörlük ve bakanlıkta

Kdz. Ereğli Devlet Hastanesi eski yerine yapılacak olan yerle ilgili düğüm çözüldü ve gözler Bülent Ecevit üniversitesi Rektörlüğü ile Bakanlığa çevrildi.

Gözler rektörlük ve bakanlıkta

Kdz. Ereğli’de kurulacak olan Turizm Fakültesinde sona gelindi. Kdz. Ereğli Devlet Hastanesi eski yerine yapılacak olan yerle ilgili düğüm çözüldü ve gözler Bülent Ecevit üniversitesi Rektörlüğü ile Bakanlığa çevrildi.

Yaklaşık 3 yıl önce Ereğliye müjde şeklinde duyurulan, ardından Ereğlide binası olmadığı halde Dekanı bile atanan fakat bir türlü faaliyete geçirilemeyen Turizm Fakültesi yerinde yaşanan sit sorunları aşıldı ve temel atma aşamasına gelindi.

İlçede bulunan Yüksek Okulun, eğitim fakültesinin de taşınacağı kampüste Turizm fakültesinin de 6 bölümle hizmete girmesi ile büyük bir öğrenci hareketliliğinin yaşanması bekleniyor.

Turizm Fakültesi’ne ilk bir yıl içerisinde yaklaşık bin öğrenci alınması planlanırken, Belediye ile, TSO ortak çalışma yürütüyor.

Yetkililer konu ile ilgili olarak şunları söylediler:

Yapılacak olan Turizm Fakültesi’nde 6 branş olacak. Her branşta ortalama 100 öğrenci alındığında 600 öğrenci, ikinci öğretim ile birlikte 1000’e yakın öğrenci ile açılmış olacak Turizm ve Otelcilik Fakültesi. Ereğli Eğitim Kampüsü’nde yer alacak Ereğli Eğitim Fakültesi, Denizcilik Fakültesi ve diğer iki meslek yüksek okuluda Eski hastane binasına yapılacak alana taşınacak. Yeni kurulacak kampüs alanına Turizm Otelcilik ile bundan sonra yeni açılacak yeni fakülteler yerleştirilecek. Bu konuda 2017-2018 yılında ciddi bir mesafe kat edilmiş olacak.”

 

Güncelleme Tarihi: 14 Ağustos 2017, 13:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER