Halil Posbyık'tan bomba açıklamalar

Halil Posbyık'tan bomba açıklamalar

Halil Posbyık'tan bomba açıklamalar

CHP Kdz. Ereğli Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.
Hakkında yapılan eleştirilere cevap veren ve bundan sonra ki süreçte kavga değil hizmet etmek adına yola çıktığını söyleyen Posbıyık: “Belediye Başkanlığını kaybettikten sonra bana gösterilen teveccüh beni son derece mutlu etti. Belediye emin adımlarla yürüseydi, aday adayı olmazdım. Belediyede disiplin sıfır. İçeride, beni ilgilendirmez ama ‘yolsuzluk’ yapıldığına dair iddialar var. Bazı memurların imza atmadıkları konuşuluyor. Ben seçimi kendi hatalarımdan dolayı kaybettim. Ercan Candan’a saygılarımı sunuyorum, beni tebrik eden ilk kişidir. Kendisinin de Ereğli’ye güzel hizmetleri oldu, teşekkür ediyoruz. Halen daha bana dargın olan insanlar varsa hepsiyle barışacağım” dedi. 
‘FESTİVALLER DEVAM EDECEK’
Festivallerin devam edeceğini söyleyen Posbıyık: “Festivaller tabii ki devam edecek. Festivaller, sadece eğlence demek değil. Ereğli’ye festivale gelip buraya yerleşen, yerleşmeyi düşünen insanlar oluyor. Esnaflarımız, festival günlerinde ciddi oranda cirolar yapıyorlar. Günlük 25 bin lira ciro yapan döner tezgâhları oluyor. Ben esnaftan para falan istemem. Tarkan haber bekliyor. Allah nasip ederse Temmuz’da Sevgi Barış Dostluk Festivali ve akabinde Hamsi ve Caz Festivallerimiz olacak” dedi. 
 ‘HÜSEYİN UYSAL’IN AĞABEYİYİM’
Kimse ile arasının bozuk olmadığını söyleyen Posbıyık: “Şu anki belediye başkanımız Hüseyin Uysal benim kardeşim, ben O’nun ağabeyiyim. Başkanımızdan Allah razı olsun, 5 yıl boyunca Ereğli’ye hizmet etti. Ben O’nu eleştirmiyorum. Erol Şahin de benim kardeşim. Hiç kimse benden partileri veya kişileri eleştirmemi beklemesin. Tüm siyasi partilerin ilçe başkanları ve mensupları benim arkadaşlarım, kardeşlerimdir. Ayrıca, benim için zaman zaman kavgacı diyorlar. Benim ERDEMİR çalışanlarıyla, Türk Metal Sendikası ile herhangi bir sorunum olamaz. Benim Yusuf Ziya Odabaş ile de sorunum yok. Algı operasyonları yapılmaya çalışılıyor. Bunun Kdz. Ereğli’ye hiçbir faydası olmaz” dedi.
‘SORUNLARI BİRLİKTE ÇÖZECEĞİZ’
Sorunların birliktelikle çözüleceğini söyleyen Posbıyık: “Belediye meclis üyelerimizi, mahallelere giderek, o mahallenin sakinleriyle görüşerek hazırlayacağız. Ben Ereğli’nin sorunlarını çözmek için gelmek istiyorum. Biliyorsunuz ben belediyede bürokrasiyi kaldırmıştım. Muhtarlarımız, başkan yardımcılarımıza gelerek, çoğu zaman konu bana aksettirilmeden sorunlar çözülüyordu. İlk icraatlarımızdan biri, halk otobüslerinin de sığacağı şekilde kent meydanının altına çok katlı otopark yapmak olacak. Trafik sorununu, Şoförler Odası ve meclis üyelerimizle birlikte komisyon kurarak çözeceğiz.”
‘ARTIK BU İŞLERİ BIRAKALIM’
Bölgeciliğin bırakılmasını isteyen Posbıyık: “Ben Ordu’lu, Trabzon’lu, Samsun’lu, Rize’li, Kars’lı olmaktan onur duyarım. Bu ülkenin hangi kentinden olursam olayım, bu vatanın evladı olduğum için gurur duyuyorum. Ama bunu gerçekten merak eden varsa beni araştırsın. Babam Akarca’dan, annem Kışla’dan. Erol Şahin için de Ordu’lu deniliyor. Erol Şahin, benim kardeşimdir. Kendisi Ereğlilidir, hanımı da Bölücek’tendir. Ereğli’de artık bu işleri bırakmamız lazım.”
‘UYGUN BİR BİNA DEĞİL’
Belediye binasının uygun olmadığını söyleyen Posbıyık: “Şu anki belediye binası, belediyecilik için uygun bir bina değil. Kent Meydanını yaparken komple bir kompleks olarak yapacağız. Belediye binası da burada olacak, yani yıkılan eski terminal alanında.”

Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 01 Şubat 2019, 21:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER