HALK CAFE'DE ÇALIŞMALAR TAMAMLANDI ANCAK AÇILAMIYOR..

HALK CAFE'DE ÇALIŞMALAR TAMAMLANDI ANCAK AÇILAMIYOR..

Kdz. Ereğli belediyesi tarafından ihale edilen “Halk Kafe”deki çalışmalar tamamlandı ancak açılamıyor.

Uzun yıllar “Su Ürünleri Kooperatifi” adı ile hizmet verilen Bozhane Barınağındaki Gümrük yolcu giriş kapısı bitişiğindeki çay bahçesi, Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın talimatı ile ihale edilerek, tadilat çalışmaları başlatılmıştı.

Posbıyık, süreç içinde çalışmaları incelemelerinde yaptığı açıklamalarda, şunları kaydetmişti:

“Öncelikle Su Ürünleri lafını kaldırıyoruz buraya ‘Halk Kafe’ adını veriyoruz. Burası halkın kafesi olacak. Ereğli halkının ve çevreden gelen misafirlerimizin en beğendiği denize sıfır çok güzel bir mekan. Titizlikle hazırlanan bu projeyi yaklaşık 2 milyon civarında ihaleye çıkardık. Sözleşme bitim tarihi Eylül 10. Ancak müteahhit daha önce bitirebilir. En yakın zamanda halkımıza yeni ürünlerle, yeni içecek malzemeleriyle çayın da 1 liradan satılacağı, modern bir şekilde sunumda bulunacağız.”

Büyük ölçüde çalışmaları tamamlanan, iç düzenlemesi de yapılan kafenin, Coronavirüs (Covid-19) pandemis ile mücadele kapsamında yeniden yapılan bazı kısıtlamalar nedeniyle açılamadığı öğrenildi.

TULUMBADA RÜTUŞLAR DA TAMAM!

Diğer yandan, Ereğli’nin önemli tarihi kalıntısı olan ve adını bulunduğu sokağa veren ‘Tulumba’nın eksik kalan çalışmaları da tamamlandı.

Tulumba Sokak’ta,  Seramik sanatçısı Ayşe Hindistan tarafından hazırlanan tarihi tulumbanın geçtiğimiz günlerde Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık tarafından incelenmişti.

Hizmete giren tulumbanın özellikle üst zemini de, yapılan çalışmalarla birlikte tamamlanarak, görüntüsü güzelleştirildi.

Güncelleme Tarihi: 26 Kasım 2020, 09:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER