Halk okul alışverişini pazardan yaptı...

Halk okul alışverişini pazardan yaptı...

Halk okul alışverişini pazardan yaptı...

Karadeniz Ereğli’de Cumartesi günleri Müftü Mahallesi’nde kurulan Cumartesi pazarı, okulların açılmasından önce son kez kuruldu.  Yağışlı günlerin ardından açık havayı fırsat bilen vatandaşlar pazaryerine akın etti.

Karadeniz Ereğli’de vatandaşın ucuza alışveriş yapmak için tercih ettiği mekanların başında gelen, Müftü Mahallesi Suat Başol Sokak’ta kurulan Cumartesi Pazarı, okulların açılması öncesinde hareketli bir gün yaşadı. Bunda geçtiğimiz haftanın çoğunlukla yağışlı geçmesinin ardından, Cumartesi günü sabah saatlerinden itibaren havanın açması da etkili oldu.

Pazar esnafı, yağışlı geçen sabah saatlerinde tezgahını gecikmeli açabildi ama yağışın kesilmesiyle Pazar kısa sürede vatandaşın hizmetine açık hale getirildi. Öğleden sonra ise alışverişlerini tamamlamak isteyen vatandaşlar pazaryerini doldurdu.

Konfeksiyon ürünleri satan bir esnaf, “Sabahki yağıştan sonra bugün burada iş olup olmayacağı konusunda şüphe içindeydik. Şu anda güneş var ve vatandaşlar alışveriş için pazarı doldurmaya başladı. Bereketli bir gün olacağa benziyor.  Özellikle öğrencilere yönelik alışverişi olanların gelmesini bekliyoruz.  Kurban Bayramı arifesinde kurulan pazardan sonra, en hareketli pazarın yaşanacağını tahmin ediyoruz. Şu ana kadarki görüntü tahminlerimizi doğruluyor” dedi.

Bir başka esnaf ise, “Vatandaşı asıl zorda bırakan hayat pahalılığı. Her mal aldığımızda fiyatları yükselmiş buluyoruz. Aynı derdi biz de yaşıyoruz.  Vatandaş pahalılık karşısında tasarruf edebilmek için her yolu deniyor, alışverişinden kısıyor.  Pazaryeri dediğin, ülke ekonomisinin ufak bir kopyası” diye konuştu.

Esnaflar, yaz aylarında ilçeye yurt dışından gelenlerin alışverişlerin canlanmasında etkili olduğunu, bundan sonra piyasanın esnaf ve yerel halk tarafından oluşturulacağı görüşünde.  Alışverişlerin, pazarın toplanma saatinin yaklaşmasıyla daha da yoğunlaşması bekleniyor.

Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 16 Eylül 2018, 19:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER