Hani verdiğin sözler, hani su nerede muhtar?

Hani verdiğin sözler, hani su nerede muhtar?

Hani verdiğin sözler, hani su nerede muhtar?

Kdz. Ereğli İlçesi’ne bağlı Kızılca Köyünde ödenmeyen elektrik borcu sebebiyle susuzluk sorunu yaşayan halkına verdiği sözü tutmayan Muhtar Ekrem Bozkurt’a köylü tepkiyle sordu: “Hani verdiğin sözler, hani su nerde muhtar” dediler.

KÖYDE SU OLMAZ MI?

21. yy.’da bu kadar da olmaz dedirttiren olay Ereğli İlçesine bağlı 140 hanelik Kızılca köyünde yaşanmaya aylardır devam ediyor. Daha önce gazetemizin defalarca gündeme getirdiği köyde yaşanan susuzluk sorununu çözdüğünü iddia eden ve gazetemiz aracılığı ile halka müjde veren Muhtar Bozkurt’un sıcak yaz günlerinde iddiasının aksine halen köyün susuzluk sorunu çözmediği ortaya çıktı.

BORÇ 30 BİN TL’Yİ GEÇİYOR

“Yazı tura ile Muhtar seçildi, köyü susuzluğa terk etti” haberimiz sonrasında köyün şebekesini besleyen hattın su borcunu taksitlendirerek ödemeye başladığını açıklayan Muhtar Bozkurt’un söylemelerinin gerçeği yansıtmadığı görülmesi tepkileri de geciktirmedi.

Ereğli Kızılca Köyü Muhtarlığına ait su borcunu bir türlü ödemeyen ve borcun 30 Bin TL’yi geçtiğini anlatan yöre halkı, köyün Muhtarın çözümsüzlüğü sebebiyle yazın su sorunu ile boğuştuklarını anlattı. 

ELEKTİRK SAATİ MÜHÜRLÜ

Borç nedeniyle Enerjisa’nın köyün su pompalarını besleyen elektrik hattının mühürlü olduğunu kaydeden yöre halkı şunları söyledi:

“Şu anda fındık sebebiyle köyde nüfus yoğunluğu iyice arttı. Herkes kendine ait su deposuna pat patlarla taşıma suyu ile dere suyu yada dağ suyu götürüyor. Tankerlerimiz olmasa susuzluktan kırılacağız. Muhtarlık su borcunu ödesin bizi söz verdiği gibi suyu kavuştursun. Borç ne kadarsa hanelerden toplasın. Yada Muhtar olarak cebinden mi ödeyecek, hayırseverlerden mi isteyecek bir şekilde ödesin, taksitlendirsin. Sonra vatandaştan toplasın. Vatandaşın bir şekilde yarasına pansuman olsun. Bu işler ilgilenmemekle olmaz. Taşıma suyu ile daha ne kadar değirmen dönecek.  Hani verdiğin sözler, hani su nerede muhtar? dediler.

Güncelleme Tarihi: 10 Ağustos 2017, 08:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER