HAYIRSEVERLERİN YARDIMLARI BELEDİYE KANALINCA SAHİPLERİNE ULAŞTIRILACAK

HAYIRSEVERLERİN YARDIMLARI BELEDİYE KANALINCA SAHİPLERİNE ULAŞTIRILACAK

Karadeniz Ereğli’de, hayırsever kişinin temin ettiği gıda kolilerinin, ilçe belediyesi kanalınca ihtiyaç sahiplerine verileceği bildirildi. Açıklamada bulunan Belediye Başkanı Halil Posbıyık, destekte bulanan iş insanı Atalay Göktepe’ye teşekkür etti.

Belediye Basın Birimi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Posbıyık’ın dün (13 Nisan) yaptığı ‘yardım’ çağrısının karşılık bulduğu belirtildi. Belediyenin, muhtaç aileler ile pandemi yasakları nedeniyle işini kaybetmiş vatandaşlara yönelik başlattığı sıcak aş ve gıda kolisi yardımlarına hayırseverlerin de katkı sunmaya başladı ifade edildi. Konuya ilişkin açıklamada bulunan Başkan Posbıyık, “dayanışma çağrımız üzerine iş insanı Atalay Göktepe 50 koli gıda ve 50 koli sıvı yağ katkısında bulundu. Ereğli halkı adına teşekkür ediyorum. Pandemi nedeniyle işsiz kalanlara çağrıda bulunuyorum. Utanmayın, çekinmeyin belediyeye başvurun, ihtiyaçlarınızı karşılamaya çalışacağız” dedi.

Posbıyık, ayrıca şunları söyledi:
“Mübarek Ramazan ayı başladı, her yıl yaptığımız gibi bu yıl da ihtiyaç sahibi muhtaç insanların evlerine sefer taslarıyla sıcak aş götürüyoruz. Bu yemekleri, kimse hissetmeyecek şekilde zabıtalar tespit edilen adreslere götürüyor kapıdan veriyorlar. Verdiğimiz insanları da rencide etmemeye çalışıyoruz. Bu yıl pandemiden dolayı diğer yıllara oranla daha çok ihtiyaç sahipleri var, talep edenler var. Ereğli Belediyesi bütün personeliyle ihtiyaç sahiplerinin ihtiyaçlarını karşılamak için elinden geleni yapıyor. Adeta seferberlik ilan ettik belediye olarak. Sadece muhtaç insanlara değil, aynı zamanda günübirlik çalışan garson, şoför, pazarcı gibi pandemi yasakları nedeniyle işini kaybetmiş olan, dükkanları kapanan insanlara da yardım ediyoruz. Onlara seslenmek istiyorum, siz asla utanmayın, çekinmeyin. İşsiz kalmış olabilirsiniz, ihtiyaç sahibi olabilirsiniz. Hiç çekinmeden belediyeye müracaat edin. Sizin taleplerinizi karşılamaya çalışacağız.

Bu yardımlaşma seferberliğini sürdürürken dayanışma çağrısında bulunmuştum. Vatandaşlarımız, iş adamlarımız, hayırseverlerimiz de bize yardımcı olmaya başladılar. Şimdiden yardımlar gelmeye başladı. Yardım edenlere ihtiyaç sahibi aileler adına Allah razı olsun, diyorum. Ereğli’mizin hayırsever saygın iş adamlarından Atalay Göktepe 50 gıda kolisi ve 50 koli sıvı yağ gönderdi. 20 bin TL maddi karşılığı var. Kendisine Ereğli halkı adına desteklerinden dolayı şükranlarımı sunuyorum. Allah kabul etsin.”

Güncelleme Tarihi: 14 Nisan 2021, 15:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER