Hayvanların da hakları var

Hayvanların da hakları var

Hayvanların da hakları var

Hayvan haklarına dikkat çekmek için panelvanı ile Türkiye turuna çıkan ve bu tur programı kapsamında Ereğli’ye gelen Semih İğdigül, MİNNOŞ adını verdiği panelvanı bozuldu. Conta yakan panelvanını tamir ettiren İğdigül “Minnoş’u yaptırdıktan sonra kaldığım yerden eğitim, seminerlerime ve Türkiye turuna devam edeceğim” dedi.

Hayvan katliamlarına dur demek üzere önce motosiklet ile Türkiye ve dünya turuna çıkan Semih İğdigül, kısa süre önce aldığı ve adını MİNNOŞ koyduğu Panelvanı ile turlarına devam ediyordu. Hayvan haklarını anlatmak ve öğrencilere vereceği seminer için Zonguldak’ın Ereğli ilçesine gelen Semih İğdigül, Minnoş’un arıza yapması ile büyük üzüntü yaşadığını söyledi.

 

Yıllar önce komşusunun köpeğini şikâyet etmesi üzerine mahkemelik olduğunu ve çıktığı mahkemede hayvan haklarının olduğunu öğrendiğini kaydeden İğdigül, o günden bu yana özellikle öğrencilere hayvan sevgisini aşılamak ve hayvan haklarını anlatmak için Türkiye’nin dört bir yanı ile birlikte yurt dışında da seminer ve eğitimler verdiğini söyledi. Minnoş ismini verdiği ve aynı zamanda ev olarak kullandığı, yaklaşık 30 bin kilometre yol yaptığı aracının Zonguldak’ın Ereğli ilçesine geldiğinde bozulduğunu ifade eden İğdigül, aracını tamir ettirdikten sonra gezilerine ve seminerlerine devam edeceğini söyledi.

 

İğdigül konuşmasında “Bu Orman ve Su İşleri Bakanlığı destekli, sağ olsunlar benim sesimi duyarak Doğa ve Milli Parklar Müdürümüz Nurettin Taş sayesinde, Bülent Boz sayesinde ve değerli müdürümüz Özcan Yaman sayesinde sesim duyuldu. Ben daha önceden okullara eğitim ve seminerler yapıyordum, şimdi ise bu seminerlere devam ediyorum. Her yerde katliamlar çoğalmış vaziyette ve biz artık ilkokul, ortaokul ve lise çağlarındaki gençlerimizle bu çalışmaları yapıyoruz. Onlara gösteriler yapıyorum interaktif gösteriler, eğitimler yapıyorum, seminerler veriyorum. Sahneye çıkıyoruz her zaman olduğu gibi ‘Ben sokak köpeğiyim ‘sloganıyla kedi oluyoruz köpek oluyoruz ağlıyoruz, gülüyoruz, neşeleniyoruz ve düşünüyoruz. Karadeniz Ereğli ye geldim ne yazık ki minnoş arıza yaptı, olsun yapacaktır tabii o kadar benim kahrımı çekti. Benim Minnoş yıkılsa da çatlasa da patlasa da biz bu gençlerle beraber olmaya devam edeceğiz. Barınakları ve kurumları dolaşmaya devam edeceğiz. Bana destek olun, manevi destek olun köstek olmayın diyorum. Çok güzel şeyler yapıyoruz inşallah bundan sonra da devam edeceğiz. Sokaktaki kedi ve köpekleri doyururken, benim köpeklerimi bir Hanımefendi’nin şikayeti ile başladım, mahkemelik olduk ve hayatımda ilk defa hakim karışına çıktım. Uzlaştık falan ama ben dedim ki, bu zamana kadar hayvanların böyle haklara sahip olduklarını bilmiyordum ama hakları varmış hukukları varmış kanunları varmış. Kendi kendime bir söz verdim, ben bunların haklarını bütün Türkiye’ye duyuracağım diye. 

Sözümü tuttum ve duyurdum ’bir kap bir su’ projesi bana aittir. Bütün Türkiye’yi karış karış dolaştım. Şimdi de eğitim şart diye bağıra bağıra bütün her yeri dolaşıyorum. Artık katliamlarınız yeter. Bakın, kanun bunların hiçbir cezası yok, bunların hiçbir kanun yaptırımları yok. Sadece kabahatler ceza kanununa geçsin istiyoruz. Can alıyorsunuz ve hapis cezası olmalı, ne olursa olsun canlara yapılan her türlü eziyetin cezası hapis olmalı, hatta ağır hapis olmalı diye düşünüyorum. O yüzden de devam ediyorum. 38 yıllık evliyim 3 yaşında torunum var, oğlum var gelinim var. En büyük destekçim eşim, çocuklarım hatta torunumdur. Torunum bugün kedilerle ve köpeklerle beraber doğdu ve onlarla beraber büyüyor. Sevgi, vicdan ve merhamet diyoruz. Şiddet, nefret, öfkeye karşı sadece sevgi, vicdan ve merhamet adına koşturduğum için ailem benim en büyük destekçimdir. Allah onlardan da razı olsun” dedi.

 

Güncelleme Tarihi: 23 Kasım 2017, 16:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER