Hedef yüzde 100 tedavi

Hedef yüzde 100 tedavi

Hedef yüzde 100 tedavi

Zonguldakın Ereğli ilçesinde, lösemi hastası çocuklar Cehennemağzı Mağaralarının girişinde taş boyama etkinliği gerçekleştirdi.

Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV) Zonguldak İl Temsilciliği tarafından Süleymanlar Mahallesinde bulunan mağaranın girişinde düzenlenen etkinlikte, Ereğli ve Alaplı ilçesindeki lösemi hastası çocuklar üzerilerine figür çizilen taşları boyadı.

LÖSEV İl Temsilciliği adına açıklama yapan Nuriye Alpago, lösemi hastalığına dikkat çekmek ve LÖSEVi tanıtmak amacıyla farklı mekanlarda sosyal projelere imza attıklarını söyledi.

Taş boyama etkinliğine katılımın yüksek olmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Alpago, şöyle konuştu:

Lösemili çocukların tedavi başarısını arttırmak için LÖSEVin önemli bir başarı hikayesi vardır. Masa ve sandalye ile başlayan yolculuk, tüm dünyanın tanıdığı bir dev yapıya dönüştü. Türkiyenin en itibarlı 10 markasından biri seçildik. LÖSEV ile Bir çocuğun hayatından değerli bir şey olamaz, hepimizin patronu lösemili çocuklar diyoruz. Başarının sırrı da burada yatıyor. Lösemi tedavi edilebilen çok pahalı bir hastalıktır. Lösemili çocuklar artık lösemi ile savaşı kazanıyorlar, yüzde 92 tedavi başarısına ulaştık. Amacımız yüzde 100e ulaşabilmek.

Lösemili çocukların aileleri de mağaraların girişinde gerçekleştirilen etkinliğin çocukların yüzünü güldürdüğünü söylediler.

Aileleriyle daha sonra mağaraları da gezen lösemili çocuklar, palyaçoların gösterileri ile eğlendiler.

Cehennemağzı Mağaraları, efsaneye göre, Herkülün, efsanevi altın postunu aramak üzere yola çıkan gemicilerle geldiği Ereğlide, Argolis Kralı Eurystheusun kendisine verdiği 12 görevden sonuncusunu yerine getirmede faydalandığı 3 mağaradan oluşuyor.

Mağaralar, Roma döneminde gizli ibadet yeri olarak kullanılması dolayısıyla da inanç turizmine de hizmet ediyor.

Güncelleme Tarihi: 05 Kasım 2017, 12:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER