'HER ZAMAN SAYGI DUYDUK…'

“HER ZAMAN SAYGI DUYDUK…”

'HER ZAMAN SAYGI DUYDUK…'

94.Yıla Yakışan Gece…

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Karadeniz Ereğli İlçe Başkanlığı, Cumhuriyet Gecesi düzenledi.  

Cumhuriyetin kuruluşunun 94. Yıl dönümüdolayısıyla Eski Bağlık Gazinosunda  gerçekleştirilen gecede  Cumhuriyet Türküleri eşliğinde Cumhuriyete yakışan bir gece yaşandı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın  okunmasıyla başlayan gece, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yaptığı devrimleri anlatan ve CHP Genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nunadalet yürüyüşüne ait sinevizyon gösterimiyle devam etti.

Gecede Gazi Mustafa Kemal  Atatürk, CHP önceki dönem Genel Başkanlarından olan ve bir süre önce rahatsızlanarak Ankara İbni Sina Üniversitesi Hastanesinde tedavisi devam eden Deniz Baykal’a geçmiş olsun ve acil şifalar dilekleri iletilirken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da anıldı.

Gecede açılışkonuşmasını yapan CHP Karadeniz Ereğli İlçe Başkanı Şerif SertanOcakcı, Cumhuriyetin ilanından günümüze değindiği konuşmasında ayakta alkışlandı. Ocakcı yaptığı konuşmada şu görüşlere yer verdi;

“Bazı günler, bazı geceler işin aslını bilenlere, işin aslını anlayabilmek için uğruna bedel ödemiş insanlar için kelime anlamından daha önemlidir. 94 yıl önce bütün orduları dağıtılmış, bütün tersanelerine girilmiş, bütün kaleleri fethedilmiş, yurdumun dört bir yanı işgal edilmiş, fakir, savaş yorgunu bir millet ya istiklal ya ölüm parolasıyla başlattığı kurtuluş mücadelesinde yıkılan Osmanlı Devletinin küllerinden yeni bir devlet kurmayı başarmıştır.

OCAKCI: “BAYRAMLARIMIZ GÖZDEN ÇIKARILMAYA ÇALIŞILIYOR…”

Şimdi bayramlarımız ve bazı değerlerimizi gözden çıkarma çabasında olanlar bilmeliler ki bizim mayamızda zaferler vardır. Bizim mayamızda zaferleri bayram yapmak vardır. Bizim mayamızda cumhuriyet vardır. Cumhuriyet bizim için sadece bir bayram değil. Yoksul bırakılmış Anadolu insanın bir karış toprağı için başkaldırışıdır. Biliyoruz ki Cumhuriyet özgürlüktür, bilimdir, akıldır, yaşamı sorgulamaktır. Bizler bazı örümcek kafalılara, saltanat meraklılarına 29 Ekim’in cumhuriyetin ta kendisi olduğunu, cumhuriyetin fazilet olduğunu anlamak istemeyenlere de cumhuriyetin adam olmak olduğunu nasıl olsa anlatacağız.

Elbette yedi düvele karşı savaşan bir halkın nasıl varolduğunu anlamayanlar, kandırılmaktan bıkmayanlar, nereden bilecekler cumhuriyetin ne anlama geldiğini. Cumhuriyet değerlerimizi, demokrasimizi, bizi biz eden değerleri unutmaya yakın olursanız, bilimin yerine din tüccarlığını koyarsanız, üç tane fazla oy alacağım diye düşünüp hareket ederseniz, darbeler, FETÖ’ler kaçınılmaz olur. Televizyonda ‘Eyy’ diye başlayan her seslenişin, her racon kesişin sonunda ‘Pardon’ diye devam ederseniz, bizler anlarız sizin saltanat ve koltuğun partisi olduğunuzu.

Biz Amerika’da yaşayan zata onlar gibi hiç ‘Hocaefendi’ demedik. Televizyonlarda bir yıldır insanlar darbe nasıl önlenir diye ahkam kesiyorlar, saatlerce konuşuyorlar. Çözüm aslında çok basit. Cumhuriyet değerlerine savunan bir çocuk yetiştirirseniz, çocuğunuza kula kulluk etmemesini, dinini hür bir şekilde yaşamasını öğretirseniz, demokrasinin ne olduğunu anlatırsanız, hatta demokrasiye inanmayanların bir gün demokrasiye ihtiyaç duyacağını öğretirseniz, çocuğunuza vatan sevgisini aşılarsanız, bayrak sevgisinin yürek işi olduğunu, sevda işi olduğunu anlatırsanız, Atatürk inkılaplarının ne anlama geldiğini öğretirseniz, hatta bir gün geldiğinde bütün duvarlara neden ‘egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ yazıldığını anlatırsanız, çocuğunuzu şeyhlerin ayak uçlarından, din tüccarlarından korursanız o çocuk terör örgütü üyesi değil vatansever olur.

“HER ZAMAN SAYGI DUYDUK…”

Bizler cumhuriyetin cumhuruna her zaman saygı duyduk. Bizim için cumhuriyetin cumhuru, başından daha önemlidir. Bizim için Türkiye Cumhuriyeti cumhurun başından daha önemlidir. Bizim bir farkımız var. Onlar cumhurun başına usta derler, reis derler, gönlümüzün başkomutanının meclisine göz dikerler. Bizler başkomutan denilince hiç uzatmadan Mustafa Kemal Atatürk deriz. Cumhuriyet insanın insana kulluğunu yok eden bir rejimin adıdır. Kadının ikinci sınıf görüldüğü bir rejime son vermek demektir. Bizler biliriz ki Cumhuriyet, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşların cepheye koşan ve geri dönmeyen binlerimizin huzur içinde yatması demektir.

Hemen her evden bir kişinin şehadetiyle kurulan bu cumhuriyet,  onu kuran halkın iradesine emanet edildi ve bu sayede Türkiye Cumhuriyeti inancı, etnik kökeni ne olursa olsun, ülkede yaşayan herkesi vatandaşı bildi. Bize de bu güzelliği, bu özgürlüğü yaşamanın tadını bıraktı. Bu duygu ve düşüncelerle bize cumhuriyeti armağan eden başta ulu önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün kahramanlarımızı ve gazilerimizi şükranla anıyorum. Ülkemizin birlik ve bütünlüğü için en büyük fedakarlığı yapan şehitlerimize rahmet diliyorum. Tek bir cümleyle, ülkemiz ve halkımızın yüreğiyle, 94 yıldır söylemekten hiç bıkmadığımız bir cümleyle konuşmamı bitiriyorum. Yaşasın Cumhuriyet!” cümleleriyle konuşmasını tamamlarken dakikalarca ayakta alkışlandı.

CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpçu ise gecede yaptığı konuşmada,”İçeride iktidar kaybettikçe gerçekten cumhuriyetle ilgili kendi kamplaşmasını yapmak, oy potansiyelini tutmakla ilgili, cumhuriyetle ilgili ne varsa ona karşı savaş açmış durumda. En son gördünüz, sanki belediye nikahlarında, belediye başkanlarının, yardımcılarının nikahla ilgili sıkışıklıkları varmış gibi müftü nikahıyla ülkemizi bir daha böldüler. Ama her başlangıcın bir sonu var, bunların da sonunun geldiğini görüyoruz” ifadelerini kullandı

TURPÇU’DAN ELEŞTİRİ VE ÖZELEŞTİRİ…

Turpcukonuşmasına  şu görüşlerle devam etti:

“Partimizin çalışmalarıyla ilgili bütün yollar 2019’a çıkıyor. Referandumun hileli bir şekilde kabul edilmesinden sonra bütün yollar 2019’a çıkıyor. 2019’daki mücadele cumhurbaşkanlığı seçimi ama aslında başkanlık mücadelesi. Partimizde delege seçimleri oldu, ilçelerimizde barış içinde bu etaplar tamamlandı. Ereğli’de de ilk defa çok büyük bir birliktelik sağlandı. Kendilerini kutluyorum. 2019’a giderken biraz da eleştiri yapmak istiyorum. Bir referandum yaptık, peşinden yürüyüş yaptık, mücadelemiz sürüyor. Parti içindeki heyecanlarımızı, yarışlarımızı lütfen 2019 sürecinden ayıralım. Kimse belediye başkanlığı için, milletvekilliği, belediye meclisi üyeliği, il genel meclisi üyeliği için partiyi bölmesin. Bunların hepsi fasa fiso. Biz başkanlığı alamazsak 2019’da diğerlerinin hiç biri işe yaramayacak. Bunu üzerinde durarak niye söylüyorum. Bir referandum süreci yaşadık. Partilerimizin ilçe başkanlarıyla konuşsanız, beklediği kalabalığı bulamadıklarını, delege seçimlerinde beş katı partilinin yer aldığını görürsünüz. Bu gecenin anlamı cumhuriyet gecesi ise bütün günlerimizi bu cumhuriyeti korumaya, tekrar özgür cumhuriyetimizi yaşamakla ilgili çalışmakla geçirmeliyiz. Cumhuriyetçiler mutlak surette başarılı olmak, cumhurbaşkanlığı seçimini almak zorunda. Ereğli çok önemli bir ilçemiz. AKP’yi 7 Haziran’da yendik, referandumda da yendik. Bu çalışmalara katkı veren arkadaşlarımızı, yöneticilerimizi kutluyorum. “

ALTUN: “CUMHURİYET BİR YAŞAM BİÇİMİ”

CHP Zonguldak İl Başkanı Ali Altun ise, Cumhuriyetimizin 94. Yaşında sizlerle bir arada olmanın gururu ile sizleri selamlıyorum diyerek konuşmasına başladı.

Altun konuşmasında şu görüşlere yer verdi;

 “ 94 yıl önce Gazi Mustafa Kemal Meclis’i açmış, seçme ve seçilme, yönetime doğrudan katılma esasına dayanan Cumhuriyeti ilan etmiştir. Cumhuriyet, siyasi bir rejim değil, bir yaşam biçimidir. İnsan onuruna, insana insanca ve özgürce yaşam hakkı tanıyan, milleti oluşturan, kimseyi ayırmadan eşit haklar tanıyan, şeffaf, adalet temeli üzerine inşa edilen yaşam biçimidir. Bu inşanın bedeli gazilerimiz tarafından ödenmiştir. Hepinizi cumhuriyet karşıtı karanlık zihniyetlere geçit vermemek için hassas olmaya davet ediyorum. Bize böyle bir yönetim biçimini armağan eden ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, şehitlerimizi şükranla anıyorum.”

Konuşmaların ardından EKİN Kültür Sanat Gençlik ve Spor Kulübü Derneği üyeleri, Murat Akbaş, Yüksel Turhan ve Atakan Coşkun’un orkestrası eşliğinde  Cumhuriyet Türküleri  seslendirilirken,  katılımcılardan gelen isteklere yer verildi. Katılımcıların isteği üzerine  Atabarı müziği eşliğinde halk oyunu geceye renk kattı.

Eski Bağlık Gazinosunda gerçekleştirilen geceye, CHP Karadeniz Ereğli İlçe Başkanı Şerif SertanOcakcı ve Yönetim Kurul üyeleri,   CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpçu, İl Başkanı Ali Altun, ilçe ve belde başkan yönetimlerinin yanı sıra çok sayıda üye ve Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcilerinin yanı sıra Cumhuriyet Sevdalıları katıldı. 

 

 

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 27 Ekim 2017, 11:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER