İKİ YILLIK EĞİTİM BAŞARI GETİRDİ…

İKİ YILLIK EĞİTİM BAŞARI GETİRDİ…

İKİ YILLIK EĞİTİM BAŞARI GETİRDİ…

Karadeniz Ereğli’de Kepez Yatılı Kız Kuran Kursunu tamamlayanlara hafızlık icazet merasimi yapıldı.

Zonguldakın Ereğli İlçe Müftülüğüne bağlı Kepez Yatılı Kız Kuran Kursu Hafızlık İcazet Merasimi Büyük Anadolu Ereğli Otel’de gerçekleştirildi. Program, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Karadeniz Ereğli İlçe Müftüsü Recai Albayrak’ın Kur’an-ı Kerim Tilavetiyle devam eden programda Müftü Albayrak, Kuran-ı Kerim okuma ve ezberlemenin önemini vurguladı.

Kuran-ı Kerimin hem dünya hem de ahiret için gönderildiğini belirten Müftü Albayrak,  “Kuran-ı ezberlemek farz-ı kifayedir. Yani bir toplumda yaşayan en az bir kişinin bu görevi yerine getirmesi gerekir. Bu öğrenciler de bu ulvi görevi yerine getirerek bu görevi bizden almış bulunuyorlar” dedi.


Eğitimlerini tamamlayan hafızlara ve eğitim veren eğitmen hocalara hediyelerini veren Karadeniz  Ereğli Müftüsü Recai Albayrak,  Kuran-ı Kerim eğitiminin insanlık için apayrı bir öneme sahip olduğunu, dini vecibeleri edinen kişinin yaşama her zaman olumlu baktığını belirtti. Program, çeşitli ilahiler ve hadislerin okunmasıyla devam etti.


İKİ YILLIK EĞİTİM BAŞARI GETİRDİ…

2 yıl boyunca Kepez Kız Kur’an Kursu’nda  eğitmen hocalar, Emine Gültekin, Hatice Ayhan,AyselÖzver, Emine Durgut,Emine Göktekin nezdinde eğitimlerini tamamlayarak, eğitim sonunda Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan sınavla başarı göstererek  hafız oldular.

Başarı göstererek hafız olan öğrenciler, Ayfer Gündüz, Ayşe Boynukısa, Betül Aldırmaz, Elif Yılmaz, Fatmagül Keskin, Sibel Durak ve ÜmmüEbrar Yılmaz’ın heyecanları gözlerinden okunuyordu.

 

 

Güncelleme Tarihi: 31 Ekim 2017, 15:29
YORUM EKLE
YORUMLAR
Şerafettin Derin
Şerafettin Derin - 6 yıl Önce

Maşallah. Rabbim sayılarını çoğaltsın inşallah.

SIRADAKİ HABER