İlk defa bir köyde yapıldı…

Kdz. Ereğli’de ilk defa bir köyde Uygulamalı Girişimcilik Kursu düzenlendi. Çayırlı Köyündeki Kursun sona ermesi nedeniyle Yüksel Balcı Ortaokulunda düzenlenen sertifika törenine Milletvekili Polat Türkmen’de katıldı.

İlk defa bir köyde yapıldı…

Kdz. Ereğli’nin Çayırlı Köyünde KOSGEP ve Siber Güvenlik Teşkilatı Derneği tarafından ortaklaşa düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Kursu sona erdi.
Kursun sona ermesi nedeniyle Yüksel Balcı Ortaokulunda düzenlenen sertifika töreni için Ak Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen Çayırlı Köyüne geldi.
Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, İl Genel Meclisi Üyesi Rıfkı Gültekin ve yönetim kurulu üyeleri, Belediye Başkan aday adayı Yüksel Balcı’nın yanısıra Ereğli TSO Başkanı Arslan Keleş ve TSO Yönetim Kurulu Üyesi Tahsin Tanyıldız ile birlikte Çayırlı Köyüne gelen Polat Türkmen, tören öncesi köylülerle görüştü sorunlarını dinledi.
Cuma namazını da Çayırlı’da kılan Türkmen ve beraberindekiler vatandaşlarla görüştükten sonra Sertifika töreni için aynı köyde bulunan Yüksel Balcı Ortaokulu’na geçtiler.
Türkmen tören öncesi gezdiği okulu inceledikten sonra, köye okulu yaptıran ve devlete bağışlayan Yüksel Balcı’ya teşekkür etti.
Okul toplantı salonunda düzenlenen sertifika töreni ise Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı,
Törende ilk olarak konuşan Yüksel Balcı, bir köyde ilk defa düzenlenen girişimcilik kursuna katılanları ve bu kursu organize eden KOSGEP yetkilileri ile Siber Güvenlik Teşkilatı Derneği Başkanı Recep Somuncu’yu kutladı.
Köylerin tarihi ile ilgili bilgiler veren Yüksel Balcı, Kdz. Ereğli’nin ekonomik olarak kalkındırılması için yapılması gerekenleri anlattı.
Balcı, Turizm Bakanlığı ile bir görüşme yaparak Ereğli’nin tarihini ve bulunan tarihi yerleri anlattığını kaydederek, Turizm Bakanlığı’nın bir komisyon oluşturarak bu komisyonun Ereğli’de incelemelerde bulunacağını ve Ereğli’de turizm teşviği verileceğini, bu konuda da Milletvekili Polat Türkmen’den destek isteyeceklerini söyledi.
Törende konuşan Ak Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır’da yaptığı kısa konuşmasında, köylede ilk defa düzenlenen bu kursu organize edenleri kutladı.
Ak Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen’de törende konuştu. Töreni organize edenleri kutlayan Milletvekili Türkmen, Ak Parti’nin girişimcilere her türlü desteği verdiğini ve özellikle hibe desteklerin ciddi oranda olduğunu söyledi.
Türkmen’in konuşmasından sonra kursiyerlerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirildi.
Gerekli şartları yerine getiren girişimcilere KOSGEP tarafından 50 bin liraya kadar hibe, 100 bin liraya kadar da faizsiz kredi sağlanacak.

Haber Kaynağı, Hüseyin Orhan

Güncelleme Tarihi: 22 Eylül 2018, 15:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER