İnönü'den alınacak çok ders var

İnönü'den alınacak çok ders var

İnönü'den alınacak çok ders var

CHP Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Şerif Sertan Ocakcı İsmet İnönü’nün ölümünün 44. yılı dolayısıyla bir anma mesajı yayımladı.

Ocakcı’nın yazılı olarak göndermiş olduğu basın açıklaması şöyle;

Türkiye Cumhuriyetimizin İkinci Cumhurbaşkanı, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanımız, Kurtuluş Savaşımızın kahramanı, Gazi Mustafa Kemal Atatürkün silah arkadaşı, Lozan Zaferinin mimarı İsmet İnönüyü aramızdan ayrılışının 44üncü yılında şükran ve minnetle anıyoruz.

Bizlere,  “Bir memlekette namuslu insanlar da en az namussuzlar kadar cesur olmadıkça, o memleket için kurtuluş yoktur” sözüyle bugünlerde de   yol göstericiliğini sürdürmektedir.

Tüm hayatını milletimize vakfeden İsmet İnönü, vatanın kurtuluşunda emsalsiz kahramanlıklar sergilemiş, Birinci ve İkinci İnönü Savaşlarında yalnız düşmanı değil milletimizin makûs talihini de yenerek tarihimizdeki silinmez yerini almıştır.

Dış politikada yaşanan çıkmazlar nedeniyle, bu gün Türkiye Cumhuriyeti’ni zor bir sürece sokanların, Lozan Antlaşması ile ülkemizin kaderini değiştiren İsmet İnönü’den alacakları çok dersler vardır. 

Sevr’i geçersiz kılmış ve diplomasi tarihinde müstesna bir yer edinmiştir. İnönü, mirasları ve öğretileriyle bu gün bile adından saygı ile bahsedilen bir lider olarak başarılı bir devlet adamıdır. Türk siyasal yaşamının bu gün geldiği noktada yadsınamaz emek ve katkıları olan ve Türkiye Cumhuriyetinin kurulması ve gelişmesinde önemli roller üstlenen İsmet İNÖNÜ’yü bugün çok daha iyi anlıyoruz.

O’nun Devlet adamlığını ve tertemiz hayatını büyük bir özlemle anıyor, Onun şahsında başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm silah arkadaşlarını, Kurtuluş Savaşının tüm kahramanlarını sevgi, saygı, rahmet ve şükranla anıyoruz.

 

 

Güncelleme Tarihi: 25 Aralık 2017, 13:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER