İTFAİYE 303 YAŞINDA..

İTFAİYE 303 YAŞINDA..

İTFAİYE 303 YAŞINDA..

Kdz.Ereğli Belediyesi İtfaiye Teşkilatı, İtfaiye haftası ve kuruluşun 303. yılı nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenledi. Anıt önündeki törende konuşan İtfaiye Müdürü Muhammet Ali Ateş, “66 personel ile31 Mahalle, 3 Belde, 93 Köy, 45 ağır Sanayi kuruluşu, 161 orta ölçekli işletme, 4 Modern hastane ve 80 kilometrelik kıyı şeridi olan ve yükleme boşaltma olanağına sahip olan limanlarına, balıkçı barınaklarına ve tersaneler olmak üzere toplam 200 bin nüfuslu bir bölgeye hizmet sunuyoruz”dedi.

Kdz.Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü tarafından İtfaiye Teşkilatının kuruluşunun 303.yıl dönümü ve İtfaiye Haftası etkinlikleri kapsamında tören düzenlendi.

Atatürk Anıtında düzenlenen törene Kdz.Ereğli Belediye Başkan vekili Esra Alpago, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutan vekili Deniz Piyade Albay Neşet İnan, Belediye Başkan Yardımcıları Ayhan Atay, Hüseyin Ağlar ve Atilla Bulak, Belediye Meclis üyeleri, daire müdürleri ve itfaiye personeli, Askeriye, TTK, Erdemir ve Orman İşletme Müdürlüklerinin itfaiye birimi temsilcileri de katıldı.

Tören kapsamında Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürü Muhammet Ali Ateş, Atatürk Anıtı’na çelenk sundu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

ATEŞ: “200 BİN NÜFUSA HİZMET VERİYORUZ”

Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürü Muhammet Ali Ateş, törende yaptığı konuşmada itfaiye teşkilatının tarihçesi hakkında bilgiler verdi.

Ateş, Kdz.Ereğli Belediyesi İtfaiye biriminin bölgenin en gelişmiş itfaiye ekibi olduğunu belirterek; “Kdz. Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğümüz;  66 personeli ile birlikte resmi tatil günleri de dahil olmak üzere 24 saat kesintisiz olarak 31 Mahalle, 3 Belde, 93 Köy, 45 ağır Sanayi kuruluşu, 161 orta ölçekli işletme, 4 Modern hastane ve 80 kilometrelik kıyı şeridi olan ve yükleme boşaltma olanağına sahip olan limanlarına, balıkçı barınaklarına ve tersaneler olmak üzere toplam 200 bin nüfuslu bir bölgeye İtfaiye Hizmetleri sunmaktadır” dedi.

İTFAİYENİN HEDEFLERİ..

Ateş, itfaiye müdürlüğünün hedeflerini de anlatarak; “İlçemizi tamamen kontrol altına almak amacıyla çeşitli bölgelerde İtfaiye istasyonları oluşturulmuştur. Bilindiği gibi Kışla sanayi mevki, Süleymanlar mahallesi istasyon bölgesi ve Kepez mahallesi sanayi mevkii olmak üzere 3 adet İtfaiye istasyonumuz bulunmaktadır. İlçemiz mahallelerindeki Ev hanımlarına gruplar halinde Yangın, ev kazaları ve diğer doğal afet olayları ile ilgili eğitici eğitimler vermek ve bu sayede ev kazaları oranını minimum seviyede tutmak, İlçemizde Tehlikeli madde üreten, satış yapan iş yerleri ve fabrika tesislerini denetlemek ve fabrika çalışanlarına meydana gelebilecek kazalar ve yangın ile ilgili eğitim çalışmaları yapmak, Gönüllü İtfaiyecilik eğitimlerinin devamını sağlayarak gönüllü sayısını artırma ve bunun gibi birden fazla hedeflerimiz bulunmaktadır” dedi.

BÖLGENİN EN GELİŞMİŞ İTFAİYESİ..

Ateş, Kdz.Ereğli Belediyesi İtfaiye biriminin bölgenin en gelişmiş itfaiye ekibi olduğunu belirterek, katkıları için Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’a, belediye başkan yardımcılarına ve meclis üyelerine teşekkür etti.

24 saat hazır bir şekilde hizmete hazır olduklarını anlatan Ateş; “İtfaiye Müdürlüğümüz Malzeme, ekipman, teçhizat ve personel olarak bölgemizin en gelişmiş yapısına sahiptir. En son teknolojik donanıma sahip İtfaiye araçlarımız üzerinde yangın söndürme ekipmanları, arama kurtarma çalışmalarında kullanılan kesici, ayırıcı, destekleyici gibi malzemelerimiz, Su altı ve su üstü arama kurtarma malzemeleri (Dalgıç ekibi, dalış kıyafetleri,jet ski, fiber tekne, Zodyak bot, vb.) arama kurtarma köpeklerimiz ve bunun gibi birden çok malzemelerimiz bulunmaktadır.İtfaiyenin görevi sadece Yangın söndürmek değildir. İtfaiye yangın söndürmenin dışında; Su altı ve su üstü arama kurtarma çalışmaları için dalgıç, cankurtaran timi, dağlık bölgede (arazide) arama ve kurtarma çalışmaları, doğal afetlerde arama ve kurtarma çalışmaları, Trafik kazalarına müdahale, yangın ve kazalarda arama kurtarma çalışmaları gibi zor şartlarda her türlü olaya müdahale edebilecek ekiplerimiz 7/24 hazır bulunmaktadır” şeklinde konuştu.

UYSAL: “İTFAİYECİLİĞİN TEMELİ GÖNÜLLÜLÜK VE FEDAKARLIK”

Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, itfaiyeciliğin temelinigönüllülük ve fedakarlık oluşturduğunu belirterek; “İtfaiye denilince her ne kadar yangın akla gelse de günümüzde itfaiye, her felakette, kurtarmada müdahalede bulunan temeli fedakarlığa ve gönüllülüğe dayanan meşakkatli bir meslek. 80 kilometre kare kıyı şeridibulunan coğrafyamızda 200 bin nüfusa hizmet veren itfaiyemiz de Belediyemizin en önemli birimlerini arasında yer alıyor. İtfaiye haftası ve kuruluşun 303. yılını kutluyor, ebediyete intikal etmiş itfaiye personeline Allah’tan rahmet diliyorum. Görevlerini en iyi şekilde yapmaya çalışan itfaiye teşkilatına ve ailelerine selam ve sevgilerimi sunuyor, çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.

İTFAİYE EKİPMANLARI SERGİLENDİ

Anıt önündeki törenin ardından  protokol üyeleri tarafından resim sergisinin açılışı gerçekleştirildi. Ayrıca Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve Ereğli İtfaiyecileri Doğa Sporları Arama ve Kurtarma Derneği’nce itfaiye ve arama kurtarma çalışmalarında kullanılan malzemeler ile araç-gereçler sergilendi.

Protokol üyeleri, itfaiye ekipmanları ve kullanılışları konusunda itfaiye personelinden bilgi aldı. İtfaiye ekipmanlarının tanıtıldığı sergi, gün boyunca halkın ziyaretine açık kalacak.

Güncelleme Tarihi: 26 Eylül 2017, 10:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER