Kadın çiftçiler eğitildi...

Kadın çiftçiler eğitildi...

Kadın çiftçiler eğitildi...

Karadeniz Ereğli Kaymakamlığı öncülüğünde, Ereğli İlçesi’nde örtü altı sebze yetiştiriciliğinin çoğaltılması, yetiştiricilerinin daha bilinçli bir üretim yapmasının sağlanması, verim ve kalitenin arttırılması amacıyla kadın çiftçilere yönelik yapılan Örtü Altı Yetiştiriciliği Eğitimi’nin sertifika töreni düzenlendi.
Karadeniz Ereğli Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Müdürlüğü  (Aile Destek Merkezi) kapsamında, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Çalışma ve Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü (İŞ KUR) Ereğli İlçe Müdürlüğü ve Ereğli İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü ortaklığıyla uygulamalı örtü altı sebze yetiştiriciliği kursu 44 kadın çiftçi ile toplam 464 saat teorik ve uygulamalı eğitim olarak yapılmıştır. İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü konu uzmanı ziraat mühendisleri tarafından Bölücek Mahallesi Kadir Nevişet İlkokulu'nda verilen kursta başarılı olan kursiyerlere sertifikaları düzenlenen organizasyonla dağıtıldı.
Törende konuşan Karadeniz Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, kursiyerleri ve emeği geçenleri tebrik ederek, kursu başarılı bir şekilde tamamlayanlara üretime devam etmelerini ve sera ihtiyacı olanlara destek olacaklarını belirtti.

Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 31 Ocak 2020, 17:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER