Kadına şiddet için toplandılar

Kadına şiddet için toplandılar

Kadına şiddet için toplandılar

Kdz. Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu Başkanlığı’nda ‘Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Planı’ toplantısı yapıldı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın önderliğinde başlatılan çalışma sonucunda İçişleri Bakanı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı, Adalet Bakanı, Milli Eğitim Bakanı, Sağlık Bakanı ve Diyanet İşleri Başkanı’nın ortak imzasıyla yürürlüğe giren, 75 (yetmiş beş) maddeden oluşan, 2020-2021 yılları “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Planı” ile Valiliğe verilen görev ve sorumlulukların gecikmek sizin uygulamaya geçirilmesi, 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanunun uygulanmasında etkinliğin, koordinasyonun arttırılması ve yaşanan üzücü olayların tekrarlanmasının önlenmesi amacıyla İçişleri Bakanlığı tarafından 17 Aralık 2019 Salı günü 81 Zonguldak’ta eş zamanlı olarak saat 10:00’da toplantı yapılmıştı. Benzer toplantı 20.12.2019 Cuma günü eş zamanlı olarak saat 10:00’da tüm ilçelerde de yapılmıştır.

Bu kapsamında diğer ilçelerde olduğu gibi Kdz. Ereğli’de  de 20.12.2019 Cuma günü saat 10:00’da Kaymakamlık toplantı salonunda Kaymakam İsmail Çorumluoğlu Başkanlığı’nda “Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Toplantısı” gerçekleştirilmiştir.

Toplantıya, Cumhuriyet Başsavcılığı, Kdz.Ereğli Belediye Başkanlığı, İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Sağlık Müdürlüğü, İlçe Müftülüğü, S.Y.D.V.Müdürlüğü, T.İŞ Kurumu Şube Müdürlüğü ve Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü yetkilileri katılmıştır.

Toplantıda, Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele alanında çalışan tüm kurumların 2019 yılı verileri değerlendirilerek mevcut duruma ilişkin analizler yapılmış, Kdz. Ereğli’de 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun kapsamında olay sayıları, başvuru sayıları, Kanun kapsamındaki alınan tedbirlerin niteliği, uygulamanın daha iyiye götürülmesi için Ereğli  bazında planlanması gereken tedbirler değerlendirilmiş ve son dönemde yaşanan üzücü olayların analizleri de yapılarak benzer nitelikte olayların yaşanmaması için alınması gereken tedbirler üzerinde yoğunlaşılmıştır.

Kaymakam Çorumluoğlu, şiddetin bir insanlık suçu olarak görüldüğünü ve bu konudaki mücadelenin “ sıfır tolerans” ilkesi ile en üst seviyede sürdürüleceğini beyan ederek, İlçe Emniyet Müdürlüğü’nce polis irtibat görevlisi görevlendirilmesi, risk düzeyi yüksek olayların muhakkak sosyal, psikolojik, ekonomik yönleri ile incelenmesi, olayların meydana geldiği andan itibaren takip edilmesi için sistem geliştirilmesi, şüphelilerle ilgili (öfke kontrolü gibi) önleyici destek hizmetlerinin uygulanması, etkinliğinin arttırılması ve takibinin yapılması, kadına yönelik şiddetle ilgili mücadelede sadece polisiye tedbirlerin yeterli olmadığı, diğer kurumların da sürece dahil olması için yapılması gereken çalışmaların planlanması, bu hususların eylem planı haline getirilmesi gibi bir çok konuda çalışma ile değerlendirme yapılmış ve Bakanlıkların ortaya koyduğu seferberlikte Ereğli’nin de üzerine düşen sorumlulukları gecikmeksizin gerçekleştirmeleri için gerekli çalışmaların yapılması kararlaştırılmıştır.

Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 20 Aralık 2019, 22:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER