'KADINLAR ÇALIŞIRSA DAHA GÜÇLÜ OLUR'

'KADINLAR ÇALIŞIRSA DAHA GÜÇLÜ OLUR'

'KADINLAR ÇALIŞIRSA DAHA GÜÇLÜ OLUR'

Karadeniz Ereğli’de yaklaşık 15 yıldır eşi ile birlikte öğrenci servisinde direksiyon sallayan Güler Sevinç, eşine ait olan öğrenci servisinde 22 yıldır direksiyon sallıyor.  Eşine hostes olarak yardım etmek amacıyla başladığı servis aracında şimdi şoför olarak çalışan Güler Sevinç ‘Kadınlar asla yılmamalı. Ellerinden gelen her türlü işi yaparak ayakta kalmayı bilmeli” dedi.

Ereğli’ de yaklaşık 22 yıldır servis şoförlüğü yapan Güler Sevinç (53) ilçenin Şoför Nebahat’i olarak adlandırılıyor. 2 Erkek bir kız çocuğu annesi olan Güler Sevinç 5 de erkek torun sahibi. Eşi Hazım Sevinç’in öğrenci servisi sahibi olmasının ardından kendisi de hostes olarak eşine yardım etmeye başlayan Güler Sevinç, şimdilerde ise eşi Hazı Sevinç’in elinden mesleğini alareak kendisi şoförlük yapıyor.

Yaptığı işi çok sevdiğini ve hostes olarak işe başladığını anlatan Sevinç “Bu işe eşime yardım etmekle başladım. Hostes olarak başladım. Çocukların inip binmesine yardımcı oluyordum. Zaten araba sürmesini biliyordum. Otobüs ve minibüslerimiz vardı. Onlarda araba kullanmasını öğrendim. Sonra tecrübe edine edine 20 yıldır sürüyorum. Önceleri tepki alıyordum. Ama şimdi herkes alıştı. Ereğli camiası herkes alıştı bana. Artık herkes beni tanıyor. Ereğli’de öğrenci servisinde tek bayan sürücü benim zaten”

KADINLARIN HER ŞEYİ ZOR…

Bugüne kadar  savaşarak geldiğini ve kadınların ne olursa olsun ayakta kalmak zorunda olduklarını ifade eden Güler Sevinç  “Şöyle diyelim. Kadınlar hep zorlanıyor zaten. Kadınların her şeyi zor. Yılmayacaklar. Yılmamalıyız. Hep mücadele ve savaşarak geldik biz bu hale. Kendi adıma konuşuyorum. Ben hep savaşarak geldim. Çalışarak çabalayarak, kadınlar yılmamalı. Ne kadar zorluk yaşasalar da ayakta durmalılar bence”

ÇOCUKLARI SEVİNDİRMEK BENİ ÇOK MUTLU EDİYOR

Serviste ki çocuklara ayda bir kez sevindirmek amacıyla boğaca, simit ve dondurma dağıttığını ifade eden Gülker Sevinç, onların mutlu olmasıyla kendisinin de büyük mutluluk yaşadığını kaydetti. Sevinç konuşmasında “Valla çocuk sevindirebilsem diye bir şey var. Kur’an-ı Kerim’ de de var. Çocukları sevindirmeye çalışıyorum. Ayda bir ya da iki kere Ya bohça alıyorum, ya simit alıyorum. Dondurmalar, çikolatalar. Hep çocuklara dağıtıyorum. Çocukları sevindirirken çok mutlu oluyorum. Çünkü onlar masum. Az büyükler haylaz. Ama onları da hallediyoruz. Onların da yoluna gitmeye çalışıyoruz. Ergenler zor yani”

KADINLARIN YAPACAĞI ÇOK İŞ VAR

Kadınlar olarak hiçbir şeyden korkmamaları gerektiğini ve yapacak çok iş olduğunu ifade eden Sevinç

“Kadınların yapamayacağı hiçbir şey yok. Hiçbir şeyden korkmasınlar. Ben bunu yaparım, her zaman da söylerim. Bundan önce de bir 8 Mart’da konuşma yapmıştım. Belki araba süremeyebilirsin. Başka bir şey yap. Bildiğini bir şeyi yap. Dikiş dik, ev yemekleri yap, el işi yap. Kadın her zaman bir şeyler yaparak ayakta durabilir. Bunu ben her zaman söylerim. Ben araba kullanabiliyorum diye değil. Ben başka işler yaparak da ayakta durabilirim. Böyle hissediyorum kendimi. Kadınlar güçlü olmalı. Benim bir sürü çocuklarım var. Torunlarım gibi görüyorum onları. Hepsinin babaannesi, anneannesi yaşındayım. Hepsi gelirler hal hatır sorarlar. Otururuz konuşuruz. Bazen birbirimize kızarız. Ama sonra hiçbir şey olmamış gibi yaparız” dedi.

Güncelleme Tarihi: 07 Mart 2020, 17:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER