KADINLAR ŞİDDETE KARŞI YÜRÜDÜLER

‘25 Kasım Kadına yönelik şiddete karşı Uluslar arası mücadele ve Dayanışma Günü’ dolayısıyla Kdz.Ereğli’de Kadın Platformu’na üye bir grup kadın yürüyüş gerçekleştirdi.

KADINLAR ŞİDDETE KARŞI YÜRÜDÜLER

Karadeniz Ereğli Kadın Platformu Temsilcisi Hakime Tunçer, “Kadına yönelik şiddetin bütünüyle ortadan kaldırılmasına yönelik politikalar oluşturuluncaya ve uygulanıncaya dek mücadelemiz sürecektir. Emeğimize sahip çıkacağız, güvencesizliğe teslim olmayacağız” dedi.

Karadeniz Ereğli’de 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü nedeniyle yürüyüş ve basın açıklaması yapıldı.

Karadeniz Ereğli Kadın Platformu adı altında bir araya gelen bir grup kadın açtıkları “Haklarımızdan da Hayatımızdan da Vazgeçmiyoruz” pankartı ve ellerinde taşıdıkları kadına karşı şiddet karşıtı sloganlar içeren afişlerle birlikte sloganlar eşliğinde Bozhane’den başlattıkları yürüyüşü Amfitiyatro da tamamladı.

Amfi tiyatro girişinde grup adına ortak basın açıklamasını okuyan Hakime Tunçer, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü’nün tarihçesi hakkında bilgi vererek başladığı açıklamasını şöyle sürdürdü:

“25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Gününde her yerde, yaşananlara ve yaşanılanlara karşı itirazım var diyen tüm kadınlar merhaba.

Eşit ve özgür bir ülkede yaşayabilmek için, eşit ve özgür yarınlar için sözümüzü sokakta söyleyeceğiz ve mücadelemizi örgütlülüğümüzden aldığımız cesaretle ve mücadeleye olan inancımızla sürdüreceğiz.”

96 BİN KADIN ŞİDDETE MARUZ KALDI

832 kadının toplumsal alanda şiddet gördüğünü, taciz, tecavüz ve ev içi şiddete maruz kaldığını, 527 kadının fuhuşa zorlandığını ifade eden Tunçer açıklamasını şöyle sürdürdü:

“2 Kasım 2018’de basına yansıyan bilgilere göre İçişleri Bakanlığı’ndan alınan yanıtta 2018 yılının ilk 7 ayında şiddete maruz kalan kadınların sayısı 96 bin 417 olduğu belirtildi, 2018 yılının ilk 7 ayında şiddete maruz kalan kadınların 393’ünün hayatını kaybettiği ifade edildi. Onlarca kadının hayatının tehlike altında olduğunu ifade etmesine ve koruma istemesine rağmen bu talepleri karşılanmamış ve göz göre göre katledilmiştir. Sığınma evleri sayısı ihtiyacın çok çok altındadır. Kadına karşı şiddet etkili bir şekilde soruşturulmamaktadır.

Kadına şiddeti münferit gören, tacizi, tecavüzü meşru kılan, istismarda rıza arayan, LBTİ+lara yönelik nefret cinayetlerini savunan Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanlığının cinsiyet eşitliğini esas alan ve kadınlarla birlikte politikalar üreten bir Kadın Bakanlığının acilen kurulmasında ısrar ediyoruz."

GÜVENCESİZLİĞE TESLİM OLMAYACAĞIZ

Tunçer, kadına yönelik şiddet ve ayrımcılığın sona ermesi için önerilerini sıraladığı açıklamyı, “şiddetin bütünüyle ortadan kaldırılmasına yönelik politikalar oluşturuluncaya ve uygulanıncaya dek mücadelemiz sürecektir. Emeğimize sahip çıkacağız, güvencesizliğe teslim olmayacağız” sözleriyle tamamladı.

Yürüyüş ve basın açıklamasına katılanlar daha sonra olaysız bir şekilde dağılırken, Ereğli Emniyet Müdürlüğü ekipleri de yürüyüş ve açıklama boyunca güvenlik tedbirleri aldı.

Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 26 Kasım 2019, 09:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER