“Kadınlar yoksa hiçbir şey yok demektir.

“Kadınlar yoksa hiçbir şey yok demektir.

“Kadınlar yoksa hiçbir şey yok demektir.

Cumhuriyet Halk Partisi Kdz.Ereğli Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık’a dün gece Kepez Saray Düğün Salonunda 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü için düzenlenen etkinliğe katıldı.

Kepez Saray Düğün Salonu önünde konfetiler patlatılarak coşkulu bir şekilde karşılanan CHP Ereğli Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık, bütün kadınlara karanfil verdi.

Saray Düğün Salonuna eşi Neriman Posbıyık ile birlikte patlatılan konfetiler eşliğinde giren CHP Ereğli Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık, salonu dolduran yüzlerce kadının ‘En büyük başkan bizim başkan’ sloganlarıyla karşılandı.

‘Halil Posbıyık hayranı’ Kepezli kadınlar ve aileleriyle birlikte fotoğraf çektiren Posbıyık,  Kaptaş yöresel halk oyunuyla 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü için düzenlenen etkinliğe katılanları coşturdu.

CHP Ereğli Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık, Belediye Meclis Üyesi Adayları, CHP’lilerin ve çok sayıda Kepezlilerin katıldığı etkinlikte yaptığı konuşmada, Kadınlar yoksa hiçbir şey yok demektir. Kadınlar yoksa Başkanlık seçimini kazanamaz demektir. Ben kadınlarımıza güveniyorum. Sizlerin vereceği desteğe güveniyorum. Sizler, bütün kadınlar çok saygıdeğer insanlarsınız. Cennet anaların ayağının altında. Büyüklerimiz tarafından söylenmiş bir söz. Kadınlarımız çok muhteremdir. Avrupalı Kadınlar diyemez ki ‘Kurtuluş Savaşında cephane taşıyan, kanını akıtan Türk kadınlarından daha üstünüz diyemez. Bizim kadınlarımız her türlü sıkıntıyı çeker. Ben sizlerin sayesinde 20 yıl Belediye Başkanlığı yaptım. Allah hepinizden razı olsun. Ereğli kötüye gidiyor, çoluk çocuğumuzun geleceği iyi değil. Ereğli’mizin de geleceği iyi değil. Maalesef hep geriye doğru gidiyoruz. Şimdi Ereğli Türkiye’nin en fakir Belediyesi haline geldi. 5 senede bu işi nasıl yaptılar, hala anlamış değilim! Bu ne demektir biliyor musunuz? Bu çocuklarınızın, torunlarınızın iyi bir elde büyüyemeyeceksin demektir” diyerek 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde kendisini ve ekibini desteklemelerini istedi.

CHP Ereğli Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık’ın ardından eşi Neriman Posbıyık, salonu dolduran coşkulu Kepezlilere hitaben bir konuşma yaptı.

Neriman Posbıyık, “Bugün Kadınlar Günü. Biz Kadınlar susmayacağız, konuşacağız, ama boş konuşmayacağız. Bakın Halil Beyle ben yıllardır omuz omuza mücadele veriyorum. Bir elmanın iki yarısıyız ama o bana bu fırsatı verebildiği için yapabiliyorum. Dolayısıyla benim arzum beklentim bütün kadınların mutlu, huzurlu, onurlu ve sağlıklı yaşamlarını devam ettirmeleridir. Çok değerli Belediye Meclis üyelerimiz var Kepez’de. Bana ne diyorlar biliyor musunuz? ‘Kepez’den biraz zor oy alırsınız!’ Ben de onlara şunu söyledim; ‘Göreceksiniz’ dedim, Kepez’deki bütün sandıkları patlatacağız’ dedim. ‘Söz mü?’ diyerek salonu dolduran Kepezlilerden destek sözü aldı.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliğine destekte bulunan Neriman Posbıyık’a, Belediye Meclis Üyesi Adayları ve kadın seçim gönüllüleri tarafından günün anısına plaket verilmesinin ardından eğlence kaldığı yerden devam etti.

Haber Kaynağı, Sinan Çerçioğlu

Güncelleme Tarihi: 09 Mart 2019, 21:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER