Kalbine yenilen gazeteci Eser sonsuzluğa uğurlandı

Kalbine yenilen gazeteci Eser sonsuzluğa uğurlandı

Kalbine yenilen gazeteci Eser sonsuzluğa uğurlandı

Zonguldakın Ereğli ilçesinde uzun yıllar gazetecilik yapan ve dün hayatını kaybeden Ali Suat Eser son yolculuğuna uğurlandı.
1983-2000 yılları arasında Milliyet Gazetesinin çeşitli kademelerinde muhabirlik yapan ve 1989 yılında babası Ali Osman Eser ile birlikte Zonguldakın Ereğli ilçesinde Gündem Gazetesini kuran gazeteci Ali Suat Eser Antalyada dün hayata veda etti.
Erdemir emeklisi Yüksel Eser, Avukat Yücel Eser, Gündem Gazetesi Önceki Sahibi Çetin Eser ve Aysel Gültekinin ağabeyleri Gazeteci Ali Suat Eser için bu gün ilk tören kuruculuğunu yaptığı Ereğli Gazeteciler Derneği önünde düzenlendi. Burada ki törende konuşan Ereğli Gazeteciler Derneği Başkanı Necati Günay, merhum Ali Suat Eserin yaşamını anlatarak başkanlığını yaptığı derneğin kuruluşu hakkında bilgi verdi. Günay konuşmasında Ali Suat Eserin dernek hayali gerçekleşti. Kendisi de derneğimizde başkan olarak görev yaptı. Zor ve sıkıntılı bir süreçte dernek başkanlığı görevini sürdürdü. Ali Suat Eser yaşamı boyunca dik durdu. Mesleğini ve kalemini asla satmadı. Sosyal demokrat bir ailenin bireyi olarak, Hasan Ali Yücelin temel eğitimine uzanan geçmişinden asla uzaklaşmadı. Ali Suat Eser; cesur ve kendisini çok iyi yetiştirmiş iyi bir gazeteciydi. Maalesef, bugün bizler içimizdeki değerlerin kıymetini onları kaybettiğimiz zaman anlıyoruz. O değerlerimizin kıymetlerini hayatta iken anladığımız gün arzu edilen erdeme ulaşacağız. Hiç kimse kusura bakmasın, bugün burada bu özeleştiriyi yapmak zorundayız. Günay ve törene katılan gazeteciler merhum Esere haklarını helal etmesinin ardından naaşı Bozhane Camiine getirildi. Merhum Eser burada alınan helallik ve kılınan cenaze namazının ardından şehir mezarlığına defnedildi.

haber

haber

haber

haber

Güncelleme Tarihi: 27 Şubat 2018, 13:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER