“KANUN AÇIK AÇIK NASIL ÇİĞNENİYOR?..

“KANUN AÇIK AÇIK NASIL ÇİĞNENİYOR?..

“KANUN AÇIK AÇIK NASIL ÇİĞNENİYOR?..

Doğru Yol Partisi Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Mustafa Danışmaz, Gülüç’te usulsüz yoldan açılan KYK Yurdu ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.. Kdz.Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu’na seslenen Danışmaz: “KYK’nın açılmasına hangi kanun müsaade etti”, diye sordu..
Kdz.Ereğli’ye bağlı Gülüç  Çengelburnu mevkiinde usule aykırı olarak açıldığı iddia edilen 500 kişilik öğrenci yurduna tepkiler gelmeye devam ediyor.. Yönetmeliğe göre yurdun kuş uçuşu 100 metre mesafede açılması gerektiğinin basına yansımasının ardından yetkililerin reaksiyon göstermemesine bir tepkide DYP Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Mustafa Danışmaz’dan geldi..
 

“HANGİ KANUN ÖĞRENCİYİ RİSKE ATIYOR?”
Konuyla ilgili görüşlerini açıklayan Danışmaz: “Kanunda açıkça belirtildiği gibi bu yurdun bu bölgeye açılması kesinlikle yasak. Bu işte siyasi rant kokusu var. Allah korusun burada bir yangın çıksa, dibinde akaryakıt istasyonu var. Bile bile çocuklarımızı ateşe atıyoruz. Buna müsaade etmemiz mümkün değil. Araştırmalarımıza göre burada yangın merdiveni dahil, yangın teçhizatı bile usule uygun değil. Geçtiğimiz günlerde burada sel felaketi yaşandı. Şuan kantin olarak belirlenen bölge sular altında kaldı.  Ya çocuklarımız orada olsaydı, ne olacaktı?”

“VALİ VE KAYMAKAM BEY’E SESLENİYORUM”
“..Özel Öğrenci Barınma yönetmeliğinin 9/a bendinde açıkça belirtiliyor. Bu yurdun buraya açılması yasak. Kulağımıza bazı iddialar geliyor. ‘Özel yurtlar Milli Eğitim Bakanlığına, KYK’lar Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı, bizi bu yasa ilgilendirmiyor.’, şeklinde yetkililer kandırılıyormuş. Devlet büyüklerimiz çok iyi bilir ki, kanunlar kişi bazlı olmaz, ona ayrı, buna ayrı kanun olmaz. Bu sorularımıza cevap alamazsak, konuyu İç İşleri Baknalığına kadar ulaştıracağımızın bilinmesini istiyorum. ”

“DEVLET ÖĞRENCİYİ MAĞDUR EDİYOR!..”
“... Şehir dışından gelen velilerden şikayetler alıyoruzç. Gülüç’te KYK çıkan öğrencilerin en yakın fakülteye gitmesi için 4 vasıta değiştirmesi gerekiyor. Madem bu KYK yapılacaktı. Neden Gülüç’e yapıldı. Ereğli’ye neden yapılmadı?.  Aile çocuğumuza KYK çıktı diye sevinecek, Ereğli’ye gelecek. Bir bakacak çocuk okula gitmek için 4 vasıta değiştirecek. Bu Allah’tan reva mıdır.”

Gündem

Güncelleme Tarihi: 14 Eylül 2019, 11:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER