Kartal: Bizler bireylerin vekilleriyiz

Kartal: Bizler bireylerin vekilleriyiz

Kartal: Bizler bireylerin vekilleriyiz

Karadeniz Ereğlide, 5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla tören düzenlendi.
Atatürk anıtı önünde düzenlenen törende konuşan Hukukçular Derneği Başkanı Avukat Tayyar Kartal, güçlü ve bağımsız bir yargı için güçlü, etkili, güvenceli ve bağımsız bir savunma gereklidir dedi.
Kartal, şunları söyledi:
Bilindiği üzere yargının işleyiş rotası -mahkeme kararları yanında- genellikle yargı reform strateji belgeleri ile çizilmektedir. En son açıklanan ve uygulamaya konulan yargı reformu strateji belgesiyle uyumlu olarak HSK tarafından 2017-2021 yıllarını kapsayacak şekilde, Stratejik plan oluşturulmuş ve hayata geçirilmiştir.
Bizler bir takım dokunulmazlık ya da ayrıcalık talebinde bulunan kişiler değiliz ve hiçbir zaman olmadık. Bizlerin cübbeleri birer silah değil, bağımsızlığımızın onurlu ve dik duruşumuzun simgesi oldu her zaman. Bizler tıpkı hakim ve savcılar gibi yargı görevi yapan, adaletin ve hukukun üstünlüğünü gaye edinen avukatlarız, hukukçularız. Bizler hâkimiyle-savcısıyla ve avukatıyla bir bütün olan hukuk dünyasında bireylerin savunmalarını üstlenen, onların sırlarını taşıyan vekilleriz. Avukatı ve avukatlık mesleğini bağımsız, özgür, özerk kılmak, yargılama sürecinde etkili ve işlevsel yapmak, yaşamsal değerdir. En iyi avukat değil, avukatlık için en iyisi olmamız gerekiyor. Umudun coğrafyamızdan ve yüreklerimizden kaybolmamasını ümit eder, hepinizin avukatlar günün samimiyet ve içtenlikle kutlarım.


Özkökten karanfilli kutlama


CHPden 2004 yılında Kdz. Ereğli Belediye Başkan Adayı olan Muhasebeci Emin Semih Özkök, özel günlerdeki geleneğini sürdürdü.
Anneler Günü, Sevgililer Günü ve Kadınlar Günü gibi özel günleri karanfil ile kutlayan Özkök; 5 Nisan Avukatlar Gününde de avukatlara karanfil takdim ederek bu özel günlerini kutladı. Avukatlar, Özkökün jestine teşekkür ederek karşılık verdiler.

Güncelleme Tarihi: 05 Nisan 2018, 11:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER