KAYBOLAN KEDİSİNİ BULMAK İÇİN SEFERBER OLDULAR

KAYBOLAN KEDİSİNİ BULMAK İÇİN SEFERBER OLDULAR

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde balıkçılıkla geçimini sağlayan Murat Karakuş teknesinde baktığı kedilerden biri kaybolunca arkadaşlarıyla birlikte kaybolan kedisini bulmak için seferber oldu. Kaybolan kedinin dedektif gibi izini süren Karakuş, kedinin Kazım Reis isimli teknede olduğunu belirleyen Karakuş, Minnoş isimli kedisini denizde buluştukları tekneden geri aldığını ifade etti.

Ereğli’de balıkçılıkla geçimini sağlayan Murat Karakuş barakasında beslediği kedilerden bir tanesinin kaybolduğunu fark etti. Arkadaşlarına durumu anlatan Murat Karakuş kedisinin teknelerden birisine bindiği düşüncesi ile tekne sahiplerine ulaşarak kaybolan kedisini aradı.

Uzun uğraşlar sonucu Murat Karakuş hamile olduğu öğrenilen Minnoş isimli kedisinin limandan açılan ve uzun süre limana dönmeyecek olan bir balıkçı teknesinde olduğunun bilgisine ulaştı. . Tekirdağ’da bulunan tekneyi Ereğli’ye dönmeye ikna eden Murat Karakuş ve arkadaşları, Minnoş’u karşılamak için denize açıldı. Minnoş’un bulunduğu balıkçı teknesine ulaşan Murat Karakuş kedisine kavuşması için çaba sarf eden balıkçılara, balık hediye ederek teşekkür etti. Minnoş evine döndüğü gece doğum yaptı.

Kedisini bulmak için büyük çaba sarf eden Murat Karakuş yaşadıklarını anlattığı konuşmasında “İlk gördüğümde bunları Alaplı limanındaydı. Yavruydular tabi. Bazı kişilerin kedilere kötü davrandığını gördüm. İnsanlara da yaklaşmıyorlardı, zamanla mama vererek bana alıştılar. Sonrasında kendi teknemle kedileri Ereğli limanına getirdim. Şimdi iki senedir buradalar beraber duruyoruz. Geçen ay Tekirdağ limanına bağlı Kazım Reis adlı tekne Ereğli’deydi. Tekne gittikten sonra kedimin kaybolduğunu fark ettim. Düşündüm onunla beraber gitmiş olabilir diye. Daha sonra tanıdıklar vasıtasıyla onlara ulaştık, Tekirdağ’da olduğunu öğrendik Minnoş’un. Sonra Ereğli’ye gelebilirler mi diye sorduk, burada da balıkçılık olduğu için tekne buraya geldi, bizim gitmemize gerek kalmadı. Deniz de başka bir tekneden Minnoşumuzu geri alıp Ereğli’ye getirdik. 1 aylık hamileyken teknede yolculuğa çıkmış. Biz aldığımızda Ereğli’ye getirdik akşamına da doğum yaptı. Dört tane yavrularıyla birlikte bizimle birlikte yaşıyor’’ dedi.

Güncelleme Tarihi: 14 Mart 2021, 17:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER