Kaymakam Çorumluoğlu, Çalışmayı herkes görmeli

Kaymakam Çorumluoğlu, Çalışmayı herkes görmeli

Kaymakam Çorumluoğlu, Çalışmayı herkes görmeli

Zonguldak’ın Ereğli ilçesindeki, Cumhuriyet Ortaokulunda, Cumhuriyetin kuruluşunun 96. Yılı dolayısıyla öğrenciler tarafından 96 adet Türk Bayrağı Tabloları sergilendi.

Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, okul koridorundaki serginin açılışında yaptığı konuşmada,  “Biz, Cumhuriyeti tek başına askerler, tek başına vatandaş değil, hep birlikte kazanıldı. Ve hepimiz Cumhuriyetin bekçileriyiz” dedi.

Okuldaki öğrencilerin başarılarını bildiklerini belirten Çorumluoğlu, velilere hitaben konuşmasında şunları kaydetti:

“Siz hayırlı bir evlat yetiştireceksiniz, öğretmenlerimiz bu evlatlarımızı iyi birer birey olarak yetiştirecekler. Bu çocuklarımız ileriki dönemlerde, bizim bırakmış olduğumuz noktadan, bu ülkeye hizmet edeceklerine inanıyoruz. Burada güçlü bir öğretmen ve idareci kitlesi var. Bu okul istediği zaman başarır, Ereğli istediği zaman başarır. Hiç moral bozmaya gerek yok. Hepinizin insan hayatında zaman zaman sıkıntıları olabilir. Ama biz çalışacağız, üreteceğiz, ilmek ilmek bu memleketi dizayn edeceğiz. Buradaki çalışmaların ne kadar zorlukla yapıldığını ben biliyorum. Bu çalışmalarından dolayı velilerimizi tebrik ve teşekkür ediyorum. Biz ve beraberimizde çalıştığımız arkadaşlar sizin çocukları ve Ereğli’ye hizmet etmek için varız. Eğitimde üçlü sacayağını unutmamak lazım. Bunlardan biri idareci olarak bizleriz, bir tanesi veli olarak sizsiniz, bir tanesi de bireydir. Eğer, eğer bu sacayaklarının ayaklarından biri kısa olursa ne derseniz deyin bu kazan sallanır. Onun için ülke de sıkıntıya girer. Bu üçlü sacayağını bozdurmayın. Ben, arkadaşlarım adına sizlere söz veriyorum; biz, bir ayak olarak buradaki çocuklara en iyi hizmeti yapmaya çalışacağız. Bu çalışmalarından dolayı, idarecilerimizi, öğretmenimizi ve velileri tebrik ediyorum.”

Kaymakam Çorumluoğlu, çalışmayı çok güzel bulduğunu ancak, az sayıda insanın görebildiğini belirterek, “Önemli olan çalışmanın örnek olmasıdır. Diğer veliler ve öğrenciler ve diğer okullara örnek olmasıdır. Ben arkadaşlarıma talimat verdim. Bu çalışmaları, yarın (29 Ekim) tebrigatımızın (Tebrikleri kabulü) yapılacağı İnönü Parkı’nda sergileyerek daha geniş kitleye ulaştıralım” dedi.

Projenin mimarı, okulun ve Bilim Eğitim Sanat Merkezi (BİLSEM) Sosyal Bilgiler Öğretmeni Burhan Yalçın da, başta Kaymakam Çorumluoğlu olmak üzere; okulun 5. Sınıf öğrencileri ile yapılan çalışmanın süreci ve detayları hakkında bilgi verdiği konuşmasında; desteklerinden dolayı Okul Müdür yardımcısı Mehmet Karadumana, BILSEM Müdürü Serkan Çakır’a, velilere ve öğrencilere teşekkür etti.

Kaymakam Çorumluoğlu’nun gerçekleştirdiği açılışa, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili İsmail Aksoy, şube müdürleri, bazı daire müdürleri okul öğretmenleri veliler ve öğrenciler katıldı.

Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 29 Ekim 2019, 12:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER