KAYMAKAM ÇORUMLUOĞLU, EREĞLİ'DE DENETİMLERDE BULUNDU

KAYMAKAM ÇORUMLUOĞLU, EREĞLİ'DE DENETİMLERDE BULUNDU

Kdz. Ereğli Kaymakamı İsmail  Çorumluoğlu İç İşleri bakanlığı’nın talimatıyla 81 ilde uygulanan denetim faaliyetleri kapsamında Ereğli’de denetimlerde bulundu.

Çorumluoğlu denetimlerde yaptığı konuşmasında; "Denetimin birinci günü gittiğimiz yerlerdeki aksaklıları arkadaşlara bildiriyoruz. İlk aşamada ceza yazmamaya çalışıyoruz. İkinci kez gidip bakılıyor ve uyarılar ciddiye alınmıyorsa, bariz eksikler varsa ceza yazıyoruz. Vatandaşta sanki cezalar işleme koyulmayacak algısı var. Onun bunu ifadesiyle kimse rahatlamasın. Parayı ödeyince bu nereden çıktı demesinler.

Özellikle kahvelerde kumar ve filyasyona uymayanlara kesin ceza yazıyoruz. Kimsenin başkasını bayatını riske etme hakkı yok.  Bizim görevimiz budur. İnsan sağlılığı önemlidir. İşletmeler zarar görmesin tamam. ama para kazanacaklar diye göz yumamayız.

Hanelerde bulanalara kesinlikle filyasyon uyguluyoruz. Şu an en sıkıntılı alan aynı hanelerde yaşayanlar çünkü bir kişiye virüs bulaşınca ailenin diğer üyelerine de mutlaka bulaşıyor. Buna çok dikkat etmeliyiz.

Fındık toplamak için il dışından gelen işçiler var. Bunlar yavaş yavaş dönmeye başladı. Dönülerle birlikte denetim ve vakaları daha iyi kontrol altına alabilirz diye düşünüyoruz. Halen bayramın yarattığı artışın önemli olduğunu düşünüyorum. Yüzde 30 bayramdan kaynaklı bir o kadar da düğün ve cenazelerden kaynaklı vakalar var.

Her türlü önlem alınacak ama en çok da hijyen ve maskeye dikkat edeceğiz.

Hafta sonları plajlar biraz yoğunlaşıyor bunun dışında işletmelerde aman aman bir yoğunluk ve sıkıntı yok. Temel prensip herkes kendi denetimini kendisi yapacak. Maskeni takar, hijyenini yerine getirirsen bu iş yoluna girecek. İnşallah iyi olacağız.” dedi.

Çorumluoğlu son olarak Ereğli’de toplam vaka sayısının 180’e ulaştığını ve günlük vaka sayısının ise 7-8 arasında gerçekleştiğini ifade ederek vatandaşın bilinçlendirilmesi ve çalışmalarda sağlanan başarıda tüm kurumlarla birlikte basının da sorumlu davrandığını ifade ederek tüm kurum ve basına teşekkür etti.

Güncelleme Tarihi: 19 Ağustos 2020, 16:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER