Kaymakam Çorumluoğlu herşeyi canlı yayında anlattı...

Kaymakam Çorumluoğlu herşeyi canlı yayında anlattı...

Kaymakam Çorumluoğlu herşeyi canlı yayında anlattı...

Kdz.Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Ereğli FM'de Fikri Kapan'ın canlı yayın programında konuştu. 
 Çorumluoğlu, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "Sayıları açıklama hakkı Sağlık Bakanlığımızda var. Biz rakamlara çok fazla birşey söylemiyoruz. Rakamlardan da öte bu olayları da inceliyoruz. Bir kişiye bu virüs nasıl bulaştı, etrafındaki kişilere nasıl bulaştı, bunun da derinliğini inceliyoruz. Derinliğine incelemezseniz mücadeleniz eksik olur. Burada dikkat çeken husus şu 2 tane ailede çıktı. Muhtemelen bir tanesinde vardı diğer aile fertlerine de bulaştı. Bizim buradaki vakalar 2 aile üzerine toplandı. Bu hepimizin ailesine gelebilir. Burada en büyük risk taşıyanlardan birisi biziz" 

3-4 KİŞİ KAFA KAFAYA VERMİŞ SOHBET EDİYORLAR 
Yaşlı vatandaşlarımız gençlere göre bu virüsü atlatmada daha zorlanıyorlar. İkinci kronik rahatsızlığı olanlar. Gerek şahsınızı gerek evdekilerin hayatını riske etmeye gerek yok. 65 Yaş üstüne durdurup soruyoruz, nereye gidiyorsunuz? diyoruz. Sorma hakkımız var mı demokratik ülkede sorma hakkın yok ama şuan var. Biz tüm insanların sağlığından sorumluyuz. Ereğli'deki koronavirüs listesi atılıyor, her listeyi aldığımda ben bunun vebalini vicdan azabını çekiyorum. Biz idareciler ve beraber çalıştıklarımız tüm arkadaşlar olarak biz bu kadar sıkıntısını çekerken, vatandaşa bakıyorum, gayet rahat bir şekilde. Sanki çok büyük bir huzur varmış sıkıntı yokmuş gibi, 3-4 kişi kafa kafaya vermiş sohbet ediyorlar. 2 Hafta dikkat etmemiz gerekiyor. Biz bunun hakkından geleceğiz. Tüm dünya uygulamalarına baktık, başladı, yukarıya doğru çıktı, sonra da geriye doğru döndürülüyor. Amerika'da, İtalya'da, İspanya'da halen yükseliyor. 

"MÜSAMAHAMIZ YOK" 
Zerre kadar müsamahamız yok. Kurallara uymayanlara biz cezamızı yazacağız ve ödeteceğiz. Benim işten çıkardılar, işletmem kapandı diye bir şey yok, gidip evinde oturacaksın. Biz güçlü bir devletiz, bunu başaracağız. Mücadeleyi el birliği yapmamız gerekiyor. Taksilerimiz tek ve çift plaka uygulamasına geçildi.
 

 EREĞLİ'YE İSTANBUL'DAN BİN 100 KİŞİ GELDİ 
Kdz.Ereğli'ye İstanbul'dan bin 100 tane vatandaş gelmiş. Bu insanların çıktığını gördüğünüz anda bizlere bildirin dedik. Kimlikleri tespitli. Ekiplerimiz evlerinde bunları kontrol ediyor. Evinde yoksa ceza yazılıyor. Şehir dışında gelen vatandaşlarımız evlerinde otursunlar 14 gün. Oldukları bölgeye bulaştırmasınlar. 

B VE C PLANIMIZ VAR 
Devlet hastanesinin kapasitesi dolmadı. Kriz merkezi olarak devlet hastanesi belirledik. Randevu almayan hasta hastaneye alınmayacak. Devlet hastanesi dolarsa B ve C planımız hazır. Bir tane hastaneyi steril hastane olarak tutacağız çünkü o arkadaşlarımızı korona ile yormadan kalp krizi, beyin kanaması da geçirebilirsiniz, nereye gideceksiniz? Biz yönlendireceğiz. Bunlar şuanda aşama aşama kaydediliyor. 3 Tane de öğrenci yurdumuz hazır. Karantina sıkıntımız olursa 3 KYK yurdumuzu hazırladık. 
 

SAĞLIK ÇALIŞANLARI KAMU MİSAFİRLERHANELERİNDE 
Devlet hastanesinde çalışan personelimizin isteyenleri kamu misafirlerimize aldık. Evlerinden kopardık, isteyenleri. Ülkemizde de hemşire ve doktorlarda da pozitif vakalar oluyor. Şuan için bizim sağlık personelimizden çıkan yok ama gözetim altında olan var.

Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 01 Nisan 2020, 17:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER