KAYMAKAM ÇORUMLUOĞLU, İLÇEDEKİ ARTAN COVID-19 VAKALARINA DEĞİNDİ

KAYMAKAM ÇORUMLUOĞLU, İLÇEDEKİ ARTAN COVID-19 VAKALARINA DEĞİNDİ

Kdz. Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, ilçede yaşanan koronavirüs vakalarında son görülen dört vefat olayının 3’ünün aşı sırası geldiği halde aşısını yaptırmadığını, birine de daha aşı çıkmadığını söyledi. Kaymakam Çorumluoğlu, “Mutantlı virüslerin her çeşidi görüldü. Belki tespit edemediğimiz mutantlar da var. İngiliz mutantı, Avrupa mutantı vardı. Tam bir virüsü çözdüğümüz zaman yeni bir dalga geliyor, yeni bir virüs oluşuyor. Burada mücadele tek. Kurallara riayet edeceğiz, kendimizi koruyacağız.” dedi.
 

Çorumluoğlu 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve TBMM’nin kuruluşunun 101. Yıldönümü etkinliklerinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, “Geçen yıl olduğu gibi ne yazık ki bu yıl da gönlümüzce yapamadık. Pandemi kuralları gereği ve sokağa çıkma kısıtlamalarından dolayı bu şekilde yaptık. Ama insanlarımızın sağlığı her şeyden önemlidir. Biz bu topraklarda daha ne 23 Nisan’lar, 19 Mayıs’lar, 29 Ekim’ler yapacağız. Şu anda bu güzel günü kutluyoruz ama vatandaşlarımızın sağlıklarına dikkat etmelerini burada tekrar belirtiyorum” dedi.


Ereğli Kaymakamı, ilçede gidişatın çok iyi olmadığını belirterek şunları söyledi:
“. Bunu sizlerle daha önceki görüşmelerimizde de söylemiştim. Çünkü tablonun gelişimi yavaş yavaş belli oluyor. Servis sayılarımız artmaya başladı. Sonra da yatan hastalarımızın, yoğun bakım, entübe ve vefatları artıyor. Bazı günlerde iki vefat gelmeye başladı. Bu bizi de üzüyor. Günlük yüzün üstünde, 110-120 vaka çıkıyor. Bunu HES üzerinden Ereğli haritasına baktığınızda vaziyetin ne kadar kötü olduğunu görebiliyorsunuz.”
Bir yıldan bu yana vatandaşları kurallara dikkat etmeleri yönünde uyardığını belirten Çorumluoğlu şöyle dedi:
“Bugünkü uyarımın bir değişiği de aşı olmaları yönünde uyarıyorum. Son vefat eden dört kişiye baktığımızda, bunların üç tanesinin aşısı çıkmasına rağmen aşısını yaptırmadığını gördük. Bu da bizi üzdü. Bir tanesine de aşı hakkı çıkmamıştı. Şüphesiz ki aşılamayı arkadaşlarımız aşırı bir feragatle yapıyor. Devletimiz gönderdiği sürece bunları uygulamaktan çekinmeyeceğiz, gecikmeden vatandaşlarımıza ileteceğiz. Yaza doğru biraz daha iyileşme olacağını tahmin ediyorum. Bunu da aşıların artmış olması, çoğu kişiye de aşı uygulanmış olacağını düşünerek bunu söylüyorum. Ama en ufak bir dikkatsizlik veya tedbirsizlik, tüm Türkiye ve ilçemizde vaka sayılarının artması neticesini doğuruyor. Eskiden vefat eden kardeşlerimizin yaş ortalamasına baktığımızda, yaşlarının ileri olduğunu görüyorduk. Her vefat eden kişinin geçmişini inceliyoruz. Aşısını yaptırmış mı, ek hastalıkları var mı gibi bakıyoruz. Son vefat eden arkadaşlardaki ortak özellik, vefat yaşının düşmüş olması. 48 yaşında bir polis memuru arkadaşımız vefat etti, 50 yaşında Erdemir çalışanı bir kardeşimiz vefat etti. Bu demek oluyor ki, vefat yaşı aşağılara doğru düşüyor. Eskiden genç kardeşlerimiz bize bir şey olmuyor diye rahattı. Fakat şimdi tutulum, yoğun bakım ve hastanelere yatımlara baktığımızda, genç arkadaşlarımız da bu hastalığı atlatmakta zorlanıyor. Hatta çocuklarımızda dahi pozitif vakalar tespit etmeye başladık.”
Kaymakam Çorumluoğlu, Ereğlili vatandaşlara ve milletine güvendiğini dile getirerek şu ifadeleri kullandı:
“ Bu hastalığın da üstesinden geleceğimize inanıyorum ama bu hep birlikte başarılacak bir konudur. Başaralım ki şu anda evinde işsiz oturan, müessesesi çalışmayan işçi kardeşlerimiz, hizmet sektöründe çalışan kardeşlerimiz, esnaf kardeşlerimiz ve bu işten zarar gören tüm kardeşlerimiz bir an önce rahat ve huzura kavuşsunlar. Çünkü onların cebinde parasının olmaması, evlerine para girmemesi demek, bizim üzüntümüzdür. Vatandaşlarımızdan hassaten bu yönde rica ediyorum. Ülkemizin daha çalışarak geleceği çok önemli noktalar var. Bu noktalara varabilmek için elbirliğiyle biz bu vakayı da yeneceğiz. Huzurlu, güzel bir yaza ulaşacağız. Vatandaşımızın yüzü gülecek, bizim de yüzümüz gülecek.”
Ereğli Kaymakamı, gazetecilerin Biontek aşısının Zonguldak’ta yapıldığını, bu aşının Ereğli’de de yapılmasının mümkün olup olmadığına ilişkin bir sorusuna şöyle cevap verdi:
“Yapılıyor. Buradakinin sayısını tam bilmiyorum. Türkiye’de nerede ne uygulanıyorsa burada da o yapılıyor. Bizim bu çalışmaları kendi başımıza yapma imkanımız yok. Tüm Türkiye’de bir genel kural belirleniyor, genel kural belirlendikten sonra uygulanıyor. Bunu araştırayım. İmkanımız varsa yapalım. Vatandaşlarımız şunu soruyor, Biontek mi olalım, Sinovac mı olalım, Rus aşısı da var. Görüştüğüm arkadaşlarım, ilk ulaştığınız aşı hangisiyse onu yaptırındiyorlar. Ben sinovac aşısı oldum, antikorum 250 üzeri çıktı. Makine 250’ye kadar ölçüyor, demek daha yukarıda. İlk zamanlar Sinovac aşısına olan peşin hüküm vardı, demek ki bu yersizmiş. Sağlık bakanlığı bunu çok iyi götürüyor. Sağlık bakanlığının belirlediği kriterlere tüm vatandaşlarımız uysunlar. Söylediğiniz konuda bir eksiklik varsa, bunu da araştırıp temin edilmesi yönünde çaba sarf edeceğim.”
“VİRÜS BİZİ ATLATMAK İÇİN HER TÜRLÜ EVRİLME İÇİNE GİRDİ”
Bir gazetecinin, ilçede görülen mutant virüs türleri ile ilgili bir sorusunu yanıtlayan Çorumluoğlu şunları söyledi:
“Mutantlı virüslerin her çeşidi görüldü. Belki tespit edemediğimiz mutantlar da var. İngiliz mutantı, Avrupa mutantı vardı. Tam bir virüsü çözdüğümüz zaman yeni bir dalga geliyor, yeni bir virüs oluşuyor. Burada mücadele tek. Kurallara riayet edeceğiz, kendimizi koruyacağız. Özellikle Ramazanda vatandaşlarımız iftar ve benzeri etkinliklerle bir araya gelmesinler. Bunları zaman zaman yakalıyoruz. Kumar oynayan kişileri yakalıyoruz. Bunlarda acelemiz ne? Zaten kötü alışkanlıklar bunlar. Bunun yanında, Ramazan’da Diyanet İşleri Başkanlığımız bir açıklama yaptı, daha üst bir açıklama var mı? Yok. Dolayısıyla onlara itibar edeceğiz. Bu meyanda arkadaşlarımız dikkat ederse hangi mutant gelirse gelsin. Çünkü ilk başladığımıza göre çok yol kat ettik. Ama virüs de ne yazık ki bizi atlatmak için her türlü evrilme içine girdi. Tam çözdük dediğimiz anda, bakıyorsunuz başka bir alandan geliyor”
Çorumluoğlu, konuşmasını “Ama başta söylemiş olduğumuz, maske, mesafe temizlik hiç değişmedi. Hangi virüs gelirse gelsin bu aynı” ifadeleriyle tamamladı.

Güncelleme Tarihi: 23 Nisan 2021, 15:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER