KAYMAKAM ÇORUMLUOĞLU; "İŞYERLERİ İÇİN YENİ KARARLAR ALINACAK"

KAYMAKAM ÇORUMLUOĞLU; "İŞYERLERİ İÇİN YENİ KARARLAR ALINACAK"

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde 81 il ve ilçelerinde eşzamanlı olarak koronavirüs önlemleri kapsamında,   ”Sağlık İçin Hepimiz İçin” mottosu ile Covid-19 salgını nedeniyle ilçede yapılan denetimler öncesinde çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Karadeniz Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, “İşletmelerimizde  tedbirleri almak zorundalar. Bir işletmede bunun çıkması demek o işletmeden alışveriş yapan yüzlerce müşterinin de enfekte olması demektir. İşyerleri için de bugün bir karar alınacak.  İşletmede maske takmayan personeli olan işletmelerle maskesiz içeriye müşteri alan işletmelerle ilgili karar alacağız. Ayakta yolcu taşıyan minibüsler trafikten men edeceğiz. Oyun oynatan kahvehaneler var, her gün 4-5 tane yakalıyoruz. Bunların kapatılması ile ilgili kararları alacağız. Topyekün bir mücadele bu, Topyekin mücadele etmeliyiz....”

Karadeniz Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Erdemir Caddesi üzerinde İlçe Emniyet Müdürü Hakan Çelik, Ereğli Belediye Başkan Yardımcısı Atilla Bulak'ın yanı sıra kurum ve kuruluş yetkililerinin de katıldığı maske denetimi öncesi gazetecilere açıklamada bulundu. Kaymakam Çorumluoğlu, Koronavirüsten ölüm rakamının 20'yi geçtiğini,  günlük 14-20 yeni vakanın olduğunu ve 900 kişinin de karantinada bulunduğunu belirtti.

Kaymakam  Çorumluoğlu, açıklamasında ayrıca şu görüşlere yer verdi;

"HASTALIK GENÇLERE DE ZARAR VEREBİLİYOR"

"Ne yazık ki Karadeniz Ereğli'de vatandaşlarımız tarafından gerekli tedbirlerin alınmadığını gözlemliyoruz.  Biz kamu elemanları olarak denetlemeleri devamlı yapsak da üstün gayret de göstersek vatandaşın desteğini görmeden bunu başarma imkânımız yok.

Günlük 15-20 vaka ortalamamız var. Ne yazık ki bunu halen 10'lu rakamlara indiremedik.  Bunun yanında da vefat sayımızda 20'nin üzerine çıktı. Gençlerimiz atlatıyor gibi bir yaklaşım var. Bu doğru değil. Bu hastalık gençlere de zarar verebiliyor. Her şeyden öte belki siz sıkıntınız olmadığınız için atlatabilirsiniz ama evinizdeki anne, baba ve kardeşinize bu hastalığı getirmeye hakkınız yok. Her şeyden önemlisi de Karadeniz Ereğli'de ve Türkiye'de bu olayı yaymaya hakkınız yok. Herkes gerekli tedbirleri almak zorunda.

İŞYERLERİ İÇİN YENİ KARARLAR...

İşletmelerimizde bu tedbirleri almak zorunda. Bir işletmede bunun çıkması demek o işletmeden alışveriş yapan yüzlerce müşterinin de enfekte olması demektir. İşyerleri için de bugün bir karar alınacak.  İşletmede maske takmayan personeli olan işletmelerle maskesiz içeriye müşteri alan işletmelerle ilgili karar alacağız. Ayakta yolcu taşıyan minibüsler trafikten men edeceğiz. Oyun oynatan kahvehaneler var, her gün 4-5 tane yakalıyoruz. Bunların kapatılması ile ilgili kararları alacağız. Topyekün bir mücadele bu, Topyekin mücadele etmeliyiz...

RAKAMLAR NE YAZIK Kİ  YÜKSEK...

Gelen bir kış var. Kışın bu hastalığı atlatmamız çok daha zor olacak. 4'lü 5'li rakamlara düşürmemiz gerekirken rakamlar ne yazık ki  yüksek. Kamu personelimiz yoruldu ama mücadeleye devam edeceğiz, dönüşümlü olarak devam edilecek. Kurallara uyan ve bu mücadelede destek olan tüm vatandaşlarımıza bu gelişmeleri basına duyuran gazetecilerimize ve bu çalışmayı yürüten kamu çalışanlarına teşekkür ediyorum.

NİYE TAKMIYORSUNUZ?

Bir gazetecinin, “DURUMU UMURSAMAYAN VATANDAŞLARIN SOSYOLOJİK YANINI ARAŞTIRDINIZ MI?” yönünde sorusuna da; “Vatandaşlarımıza, 'NİYE TAKMIYORSUNUZ?' diye sorduğumuzda, 'Bana birşey olmaz ben gencim' diyorlar. Vatandaşlarda böyle bir algı var. Vatandaşlar benim hastalığım yok diye kendine güveniyorlar ama halen daha bu hastalıkta tespit edilemeyen hususlar var. Yoğun bakıma düşünce geriye gidiş çok daha yoğun oluyor. Vatandaşlarımızın böyle bir algıya kapılmaması gerekiyor. Hastalık cinsiyet ve yaş ayırt etmiyor. Devlet üzerine düşeni yapacak, vatandaş da kendini koruyacak. Yaklaşık 900 civarındaki vatandaşımız kontrol altında.

TTK'ya dün genel bir test yaptık. Bugün sonuçlar çıkacak. Orada da toplantı yaptık. Kurumu da uyardık. Hiçbir yeri kapatmak istemiyoruz ama biz sağlık tedbirlerine uymayanlara da kapatmaktan ve ceza yazmaktan başka çaremiz yok.

GÜNDEMDE  KIRAATHANELER VAR...

Benim masamda bekleyen bir adet ceza yok. Kesilip benim masamın üzerine gelip de göndermediğimiz bir tane ceza yok. Hepsi onaylandı. Şu an gündemde  kaçak kıraathaneler var. Emniyet gerekli tedbirleri denetimleri yapıyorlar. Göz göre göre okey oynatıyorlar, kumar oynatıyorlar. Bunlara bizim affımız ve acımamız yok. Oradaki vatandaş bu kadar sıkıntıya rağmen oyun masasında oturup da oyun oynayan vatandaş yarın devlete sitem ediyor. 'Neden tedbir almadınız?' diye. Sen kahvehanede oturup oyun oynarken düşünmüyor musun? Sıkıntı, zarar görüldüğü herkes devleti göreve davet ediyor. Dün akşam çıktım evime gidiyorum esnafa bakıyorum herkes beni gören maskesini takıyor. Bende diyorum ki beni görünce takan adam ben buradan ayrılınca çıkarıyordur maskeyi. Halkın sağlığını korumalıyız. Adam gözümüzün içine baka baka maskesiz geziyor.

OKULLARLA İLGİLİ GEREKLİ TEDBİRLER ALINDI

 Okullarla ilgili gerekli tedbirler alındı. Milli Eğitim Bakanlığımızın emirleri doğrultusunda gereken çalışmayı yapacağız. Çocuklarımızın da ciddi bir uyarılması gerekiyor. Milli Eğitim Bakanlığı da bu işi belirledi. Bize de gönderildi o çerçevede çalışmaları yürütüyoruz. Bir iki vaka çıktı o da dışarıda çıktı, o sınıfları karantinaya aldık. Bakanlık hangi aşamada ne yapacağımızı nokta nokta belirledi.

ÖNÜNDE ÇAY YOK MASKESİ DE  YOK...

Çay Ocağına geçiyor, maskesini çıkartıyor. Birbirine yakın yerlerdeler. Ben çay içiyorum diyorum. Tamam çay içiyorsun diyorum da önünde çay yok. Çay geldiğinde çıkar, mesafeni koru. Herkes bu işten kaçınma yollarını bize anlatıyor, çok da doğru bulmuyorum açıkçası." dedi

Güncelleme Tarihi: 08 Ekim 2020, 15:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER